Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Brødvafler:

Gluten- og laktosefri.

Melkefri: bruk mandelmelk og sløyf cottage cheese/ kesam, eller erstatt med soyayoghurt (evt. havrefløte, den er ikke glutenfri).

dette trenger du:

  • 3 egg
  • 4 dl laktosefri melk eller mandelmelk
  • 4 ss cottage cheese, laktosefri; bruk evt. laktosefri mager kesam
  • 1 ss rapsolje
  • 1 dl bokhvetemel
  • 1 dl rismel
  • 1 dl glutenfrie havregryn
  • 2 ss linfrø eller chiafrø
  • 1 ts bakepulver
  • ½ ts salt
  • for søte vafler; tilsett 1-2 ss honning/lønnesirup og evt. 1 ts kardemomme
Magevennlige vafler og pannekaker. Foto: TV 2
Magevennlige vafler og pannekaker. Foto: TV 2

Slik gjør du:

Bland sammen egg, melk, kesam og rapsolje.

Tilsett de tørre ingrediensene og visp sammen til en glatt røre.

La røren svelle i ca. 10 min.

Stek i vaffeljern smurt med litt fett.

Server som søte, eller som brødvafler med ost, skinke og grønnsaker.


Fylte bokhvetepannekaker:

Gluten- og laktosefri

Melkefri; bruk mandelmelk

  • 2 egg
  • 3 dl laktosefri melk eller mandelmelk
  • 2 dl bokhvete
  • 1 ss rapsolje
  • ½ ts salt

Laktosefri kremost naturell, (melkefri; dropp osten eller erstatt med en kremet soyaost)

Spekskinke, skinke, røkt laks eller sprøstekt bacon

Salat, agurk, paprika, tomat

Søt variant; server med rørte, friske bær/ syltetøy og for eksempel soyayoghurt.

Ha egg, bokhvete og ca. 1 ½ del av melken i en bolle og pisk glatt.

Spe med resten av melken til en passe tykk røre.

Tilsett olje og salt.

La røren stå og svelle i ca. 10 minutter før steking.

Ha litt olje eller melkefri margarin i en liten stekepanne.

Stek pannekaker på middels varm panne til overflaten har stivnet, før pannekaken snus.