TV 2 Play
Min konto

DIREKTE: Vil butikkegget klekke?

Fra tid til annen dukker det opp historier om folk som har klart å klekke ut kyllinger av butikk-kjøpte egg. Men hvor lett er det egentlig? Solveig Barstad og Matkontrollen på TV 2 undersøker nå om det er mulig å kjøpe økologiske egg i butikken, for så å klekke ut kyllinger av dem i en rugemaskin. – I utgangspunktet skulle det vel ikke det være mulig, men siden økologiske høner har tilgang på uteareal kan det jo hende ting har skjedd bak låvedøra, sier programleder Solveig Barstad. – Vi startet med ti tilfeldig valgte økologiske egg fra forskjellige butikker. På dag ti ble det oppdaget blodårer inni det ene egget, og da ble det god stemning i redaksjonen. Vi er superspente på om dette faktisk blir til en kylling. Vi har tatt vare på et egg til også, for dette har så tykt skall at det er vanskelig å si om er noe liv inni eller ikke, forteller Barstad. Det skal ta 21 døgn å klekke en kylling. Fredag 9. mars er dag nummer 21. Kommer det kyllinger? Følg med i sendingen!

Publisert 6 år siden