TV 2 Play
Min konto

Slik lager du Sigurd Solliens bernaisesaus

Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: 4 dl vann 60 g sjalottløk, hakket 2 ss eddik, 7 % 1 laurbærblad 1 ts salt 1 ts knust hel pepper 4 stilker estragon 400 gr klarnet smør 4 eggeplommer sitronjuice Ha vann, løk, eddik, estragonstilker, laurbærblad, salt og pepper i en liten kjele. Kok inn til halv mengde, sil av. Ha eggeplommene i en bolle og pisk dem sammen. Spe med væsken og pisk godt hele tiden. Sett bollen i vannbad, ca 80-90°C, og pisk kraftig til det blir luftig og tykt, nesten som eggedosis. Piskingen skal bidra til å få inn luft, samtidig som varmen fra vannbadet får massen til å tykne. NB! Det er viktig å være forsiktig så det ikke blir for varmt, ellers kan sausen skille seg. Ta bollen ut av vannbadet, sett den på benken og spe sakte med klarnet smør under kraftig pisking. Smak til med finhakkete estragonblader, salt og sitronsaft.

Publisert 7 år siden