TV 2 Play
Min konto

Slik lager du Omer Bhattis veganske pulled pork-burger

Her er oppskirften fra Kjendisrestauranten: 1 boks jackfruit 1 ss chilipulver, eventuelt chilisaus 1 ts spisskummen 1 ts salt 1 ts hvitløkspulver 1 ts løkpulver 1 sjalottløk 2 stk hvitløk fedd Olje til steking 2 desiliter barbecuesaus (gjerne en med lavt sukkerinnhold) 1 desiliter vann 4 burgerbrød 1 tomat 0,5 agurk 1 rødløk Hell laken av jackfruiten og skyll bitene godt. Kutt av den harde trekanten innerst på dem, denne er fra stilken og kan kastes. Rør sammen chilipulver, spisskummen, salt, hvitløkspulver og løkpulver i en bolle. Ha i jackfruit og bland det hele godt sammen slik at all frukten dekkes av krydder. Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm opp oljen til medium varme i en gryte og ha i. La det surre et par minutter til det blir blankt. Ha i jackfruit, pass på at alt krydderet blir med. La det surre et par minutter til, du skal begynne å lukte alle krydderne godt. Ha i barbecuesaus og vann. La det hele koke opp, ta på lokk, skru ned varmen og la det småkoke i 20-25 minutter til frukten begynner å bli mør. Så er det på tide med siste finish, denne kan du ta enten på grill eller i stekeovn. På grill så kjører du direkte varme, men med folie mellom grillristen og frukten. I stekeovnen på 175 grader i 20 minutter. Mens du griller frukten (eller når den er ferdig ovnsbakt) bruker du to gafler og drar den fra hverandre, slik at du får «pulled pork»-konsistensen.

Publisert 7 år siden