TV 2 Play
Min konto

Slik lager du Mini Jakobsens vaniljeis med sjokoladesaus og karamellisert hvit sjokolade

Her er oppskriften fra Kjendisrestauranten: Vaniljeis: 1 vaniljestang 8 eggeplommer 150 g sukker 5 dl fløte Splitt vaniljestangen i to på langs og skrap ut frøene. Visp eggeplommer og sukker til eggedosis og tilsett vaniljefrøene. Visp kremfløten stiv og bland i eggedosisen. Hell isen i en passende form og sett formen i fryseren. Rør i isen av og til under innfrysingen slik at det ikke danner seg iskrystaller. Sjokoladesaus: 250 g melkesjokolade 3dl kremfløte Del sjokoladen i mindre biter og ha i en bolle. Kok opp fløten og hell den over sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet. Karamellisert hvit sjokolade: 200 g hvit sjokolade Fordel sjokoladen utover brett med silikonmatte eller bakepapir. Sett i ovn på 160 grader. Start med fem og fem minutter. Smør sjokoladen utover når den smelter, slik at den blir jevnt karamellisert. Ta ut og avkjøl, knekk i mindre biter.

Publisert 7 år siden