Yngvar Numme bisettes i dag

Samles for å minne underholdningsstjernen i Sandefjord kirke.

ENTERTAINER: «Dizzie Tunes»-frontmann Yngvar Numme, fotografert i 1993.
ENTERTAINER: «Dizzie Tunes»-frontmann Yngvar Numme, fotografert i 1993. Foto: Jan Greve/ NTB

Natt til 25. november døde Yngvar Numme (79). Han befant seg da i feriehuset i Spania. I dødsannonsen beskriver familien hendelsen som brått og uventet.

Etter at nyheten ble kjent har en rekke kolleger hyllet ham som en «bauta» og stor personlighet i norsk kultur- og underholdning.

Mange delte også hjertevarme minner med «Dizzie Tunes»-lederen, deriblant skuespiller Sven Nordin, som fortalte om koselige middager med Numme-familien:

– Han har virkelig satt dype spor.

Fredag klokken 13 bisettes showbiz-mannen i Sandefjord kirke, som er åpen for alle.

I forkant har familien ytret et ønske om donasjoner til organisasjonen Sykehusklovnene.

Numme var kjent for sitt revytalent, hvor han både skrev, regisserte og opptrådte selv på scenen med musikkgruppa «Dizzie Tunes». Han var med på å danne gruppa i 1959. De la opp 42 år senere.

Numme var både programleder og skuespiller, blant annet i TV-serien «Far og sønn» og «Skal vi danse». Disney-entusiaster minnes han kanskje best som den stemmen til vortesvinet Pumbaa i «Løvenes konge».

HYLLET: I 2002 ble Numme tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull for lang og tro underholdnings-tjeneste. Foto: Knut Falch / NTB
HYLLET: I 2002 ble Numme tildelt Kongens fortjenstmedalje i gull for lang og tro underholdnings-tjeneste. Foto: Knut Falch / NTB

Han har blitt særlig anerkjent for sitt revy-talent, og fikk i 1990 Leonardstatuetten, som er den høyeste utmerkelsen i norsk revy.