17. mai-frokost

Wenche Andersens supertips til siste-liten-frokostrett

Denne er til deg som akkurat NÅ kom på at du skulle ha med matrett til 17. mai-frokosten.

HELE NORGES WENCHE: Den folkekjære TV-kokken Wenche Andersen avslører sin go-to-frokostrett når man er sent ute. Hun skal være med og lede 17. mai-sendingene på TV 2 på nasjonaldagen. Foto: Anton Soggiu/Mastiff/TV 2
HELE NORGES WENCHE: Den folkekjære TV-kokken Wenche Andersen avslører sin go-to-frokostrett når man er sent ute. Hun skal være med og lede 17. mai-sendingene på TV 2 på nasjonaldagen. Foto: Anton Soggiu/Mastiff/TV 2

Akkurat nå «står hele Norge på hodet» for å få ferdig de siste detaljene før 17.mai-feiringen setter i gang for fullt.

Bunadssølv pusses, sløyfer strykes, gnagsårplaster legges i vesker og matretter forberedes.

Men kanskje er du én av dem som i dette øyeblikk kommer på at du faktisk skulle ha med deg en matrett til frokosten som er rett rundt hjørnet?

SISTE-LITEN-RETT: Ifølge TV 2s kokk Wenche Andersen er en omelett med tilbehør en vinner om man er sent ute. Foto: NTB
SISTE-LITEN-RETT: Ifølge TV 2s kokk Wenche Andersen er en omelett med tilbehør en vinner om man er sent ute. Foto: NTB

Frykt ikke, for hele Norges Wenche Andersen (68) har nemlig supertipset til deg som trenger en enkel siste-liten-frokostrett som man kan lage på morgenen 17. mai.

– Da kan du lage en omlett servert med spekeskinke eller røkt laks, eventuelt med kokt skinke og pølsebiter til barna.

Dette er gjerne ingredienser man allerede har i kjøleskapet, slik at man slipper å haste ut på matbutikken i morgentimene.

– Suppler med rikelige med grønn salat og tomater, slangeagurk og fersk brød, sier Andersen til TV 2.

På skjermen i fem timer

Wenche Andersen er nok en gang en del av det folkekjære «God 17. mai Norge»-teamet på TV 2, sammen med TV-kokk Christer Rødseth (33). Det er Peter Moi Bubresko (48) og Vår Staude (56), ikledd finstasen, som er på plass som programledere i studio på Aker brygge.

– I år har vi en fem timer lang sending, fra klokken 08.00 til 13.00, og det gir masse muligheter til å fylle sendingen med mye gøy, dyktige artister, spennende gjester og ikke minst får vi kommet oss rundt omkring i hele landet og formidlet stemningen, forteller Vår Staude via en pressemelding.

På kjøkkenet får Wenche og Christer besøk av blant andre Else Kåss Furuseth.

17. MAI-TRIO: Under årets nasjonaldagssending får vi blant andre se Peter Moi Bubresko og Vår Staude som programledere og Wenche Andersen på kjøkkenet. Foto: Anton Soggiu/Mastiff/TV 2
17. MAI-TRIO: Under årets nasjonaldagssending får vi blant andre se Peter Moi Bubresko og Vår Staude som programledere og Wenche Andersen på kjøkkenet. Foto: Anton Soggiu/Mastiff/TV 2

Blander gammelt og nytt til bunaden

Under sendingen er 68-åringen, som er fra Lommedalen i Bærum, ikledd sin egen, flotte bunad fra Øst-Telemark.

– Mine besteforeldre er fra Tuddal i Telemark. Mor har Øst-Telemark-bunad fra mange generasjoner tilbake. Jeg bærer bunaden med stolthet og føler meg flott i den, sier hun til TV 2.

Selv om hun er fra Bærum, har hun sterk tilknytning og tilhørighet til Telemark.

– Jeg har hytte der, og overtok hytta etter mor og far. Jeg lærte å gå der og fortsetter å gå der. Hytta betyr mye for meg!

ØST-TELEMARK: Wenche Andersens flotte bunad er fra Øst-Telemark, og til bunaden har hun både blandet gammelt arvesølv og nytt bunadssølv. Foto: Espen Solli/TV 2
ØST-TELEMARK: Wenche Andersens flotte bunad er fra Øst-Telemark, og til bunaden har hun både blandet gammelt arvesølv og nytt bunadssølv. Foto: Espen Solli/TV 2

Til bunaden, som er en lignende versjon av Øst-Telemark-bunaden som dronning Sonja (85) også eier, har Wenche blandet både noe gammelt og noe nytt.

– Jeg har blandet arvesølv med litt nytt bunadssølv. Men alt sølvet er til Øst-Telemark-bunaden, og jeg synes at det bringer nye og gamle tradisjoner sammen!

«God 17. mai Norge» sendes på TV 2 Direkte og TV 2 Play fra kl. 08.00. Sendingen går også i opptak på TV 2 Direkte fra kl. 13.00, og du kan selvsagt se den på TV 2 Play når det måtte passe for deg!