TV 2-profilene Isabella Martinsen og Desta Marie Beeder lagde mat i Fingrene av fatet. Dette er Martinsens tomatfiskesuppe. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
TV 2-profilene Isabella Martinsen og Desta Marie Beeder lagde mat i Fingrene av fatet. Dette er Martinsens tomatfiskesuppe. FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

TV 2-værdamenes oppskrifter på fiskesupper

Her er oppskriftene på fiskesuppene fra TV 2-serien Fingrene av fatet.

TV 2s værmeldere Isabella Martinsen og Desta Marie Beeder lagde hver sine fiskesupper i tirsdagens episode av TV 2-serien Fingrene av fatet.

Nedenfor kan du se oppskriftene og fremgangsmåte.

Isabella Martinsens tomatiserte fiskesuppe

Ingredienser

  • 600 g. breiflabb.
  • 500 g. blåskjell.
  • 60 g. soltørket tomat.
  • 2 bokser hermetisk knust tomat.
  • 2 stk. orange paprika.
  • 1 stk. purre.
  • 4 fedd hvitløk.
  • 3 stk. banansjalottløk.
  • 2 stk. chili.
  • 1 dl. olje.
  • 1 dl. hvitvin.
  • 6 dl. fiskekraft.
  • 1 stk. lime.
  • 2 dl. rømme.
  • Persille.
  • Salt og pepper.
  • Fennikel.
  • 1ts. sukker.

Fremgangsmåte

  1. Sett på to plater klare for bruk.
  2. Kutt breiflabben i litt store biter (ca. 2x2 cm.) og legg i en bolle for seg.
  3. Rens blåskjellene for skjegg, fjern de som ikke åpner seg når du «dunker» dem litt mot kjøkkenbenken.
  4. Kutt så opp soltørket tomat, paprika, purre (vask purren veldig godt for sand), chili, hvitløk og løk opp i fine strimler (bortsett fra purren; den vil vi ha i rundinger).
  5. Hell olje i en panne (gryte) og fres halvparten av løken, chilien og hvitløken i cirka 2 min, hell så over hakket tomat og kraft og la det koke opp. Ha så i breiflabben og la det putre i 5-10 min. cirka.
  6. Mens suppen putrer lett, heller du litt olje i en annen gryte. Tilsett resten av chilien, løken og hvitløken. La dette frese litt før du tar i paprikaen og purren og blåskjell.
  7. Ha så i blåskjell og fres lett sammen, før man tilsetter hvitvin. Ta på lokk og la dem kose seg litt til blåskjellene har åpnet seg (fjern dem som ikke har åpnet seg).
  8. I mens blander du rømme med saft og skall fra 1 lime, sukker, salt og pepper.
  9. Grovhakk persillen og legg det i en bolle.
  10. Så tar du fennikelen og lager tynne skiver på mandolin (ostehøvel) og legger i isvann med litt limesaft.
  11. Når blåskjellene har åpnet seg, blander du dem sammen med den tomatiserte suppen. Rør lett og smak til med salt og pepper. 

Desta Marie Beeders fiskesuppe med fiskeboller

 

Ingredienser

  • 1 nett hjerteskjell eller blåskjell.
  • 1 løk.
  • 1 fedd hvitløk.
  • Ca. 1 ss. smør.
  • Ca. 1 dl. syrlig eplemost.
  • 8 dl. fiskekraft.
  • 2 dl. fløte.
  • 2 gulrøtter.
  • ½ sellerirot.
  • 2-3 ss. potetmel.
  • Salt og pepper.
  • Sitron.
  • Cayennepepper.
  • 300 gr. sei.
  • 1 liten bunt kruspersille.
  • Ca 1 dl. melk.
  • 4 skiver røkelaks.
  • Lakserogn.

Fremgangsmåte

  1. Legg skjellene i rennende kaldt vann og vask dem godt.
  2. Hakk løk og hvitløk og fres det i smør i en kjele til det er blankt.
  3. Tilsett eplemosten og skjellene og legg på lokk. Damp dem til de åpner seg.
  4. Ta ut skjellene av gryta og tilsett fiskekraft og fløte i kjelen, kok opp og la det koke i cirka 5 min.
  5. Skrell grønnsakene og kutt de i tynne strimler. Ha grønnsakene i suppa.
  6. Jevn suppa med litt potetmelsjevning til ønsket konsistens.
  7. Smak til med salt, pepper, sitron og cayennepepper.
  8. Ha sei, 1 ts. salt, ½ ts. pepper, 1 ss. potetmel og 3 ss. hakket persille i en foodprosessor og kjør det sammen til en deig. Spe deretter med kald melk til en halvfast deig.
  9. Form små fiskeboller med en skje og la de trekke i ca. 5 min. til de er gjennomvarme.
  10. Plukk ut kjøttet av skjellene, men spar noen hele og pene.
  11. Skjær røkelaksen i strimler.

Mer innhold fra TV 2