
TV 2-værdamenes oppskrifter på fiskesupper
Her er oppskriftene på fiskesuppene fra TV 2-serien Fingrene av fatet.
TV 2s værmeldere Isabella Martinsen og Desta Marie Beeder lagde hver sine fiskesupper i tirsdagens episode av TV 2-serien Fingrene av fatet.
Nedenfor kan du se oppskriftene og fremgangsmåte.
Isabella Martinsens tomatiserte fiskesuppe
Ingredienser
- 600 g. breiflabb.
- 500 g. blåskjell.
- 60 g. soltørket tomat.
- 2 bokser hermetisk knust tomat.
- 2 stk. orange paprika.
- 1 stk. purre.
- 4 fedd hvitløk.
- 3 stk. banansjalottløk.
- 2 stk. chili.
- 1 dl. olje.
- 1 dl. hvitvin.
- 6 dl. fiskekraft.
- 1 stk. lime.
- 2 dl. rømme.
- Persille.
- Salt og pepper.
- Fennikel.
- 1ts. sukker.
Fremgangsmåte
- Sett på to plater klare for bruk.
- Kutt breiflabben i litt store biter (ca. 2x2 cm.) og legg i en bolle for seg.
- Rens blåskjellene for skjegg, fjern de som ikke åpner seg når du «dunker» dem litt mot kjøkkenbenken.
- Kutt så opp soltørket tomat, paprika, purre (vask purren veldig godt for sand), chili, hvitløk og løk opp i fine strimler (bortsett fra purren; den vil vi ha i rundinger).
- Hell olje i en panne (gryte) og fres halvparten av løken, chilien og hvitløken i cirka 2 min, hell så over hakket tomat og kraft og la det koke opp. Ha så i breiflabben og la det putre i 5-10 min. cirka.
- Mens suppen putrer lett, heller du litt olje i en annen gryte. Tilsett resten av chilien, løken og hvitløken. La dette frese litt før du tar i paprikaen og purren og blåskjell.
- Ha så i blåskjell og fres lett sammen, før man tilsetter hvitvin. Ta på lokk og la dem kose seg litt til blåskjellene har åpnet seg (fjern dem som ikke har åpnet seg).
- I mens blander du rømme med saft og skall fra 1 lime, sukker, salt og pepper.
- Grovhakk persillen og legg det i en bolle.
- Så tar du fennikelen og lager tynne skiver på mandolin (ostehøvel) og legger i isvann med litt limesaft.
- Når blåskjellene har åpnet seg, blander du dem sammen med den tomatiserte suppen. Rør lett og smak til med salt og pepper.
Desta Marie Beeders fiskesuppe med fiskeboller
Ingredienser
- 1 nett hjerteskjell eller blåskjell.
- 1 løk.
- 1 fedd hvitløk.
- Ca. 1 ss. smør.
- Ca. 1 dl. syrlig eplemost.
- 8 dl. fiskekraft.
- 2 dl. fløte.
- 2 gulrøtter.
- ½ sellerirot.
- 2-3 ss. potetmel.
- Salt og pepper.
- Sitron.
- Cayennepepper.
- 300 gr. sei.
- 1 liten bunt kruspersille.
- Ca 1 dl. melk.
- 4 skiver røkelaks.
- Lakserogn.
Fremgangsmåte
- Legg skjellene i rennende kaldt vann og vask dem godt.
- Hakk løk og hvitløk og fres det i smør i en kjele til det er blankt.
- Tilsett eplemosten og skjellene og legg på lokk. Damp dem til de åpner seg.
- Ta ut skjellene av gryta og tilsett fiskekraft og fløte i kjelen, kok opp og la det koke i cirka 5 min.
- Skrell grønnsakene og kutt de i tynne strimler. Ha grønnsakene i suppa.
- Jevn suppa med litt potetmelsjevning til ønsket konsistens.
- Smak til med salt, pepper, sitron og cayennepepper.
- Ha sei, 1 ts. salt, ½ ts. pepper, 1 ss. potetmel og 3 ss. hakket persille i en foodprosessor og kjør det sammen til en deig. Spe deretter med kald melk til en halvfast deig.
- Form små fiskeboller med en skje og la de trekke i ca. 5 min. til de er gjennomvarme.
- Plukk ut kjøttet av skjellene, men spar noen hele og pene.
- Skjær røkelaksen i strimler.
Artikkelen er oppdatert