TV 2-profilens innrømmelse sjokkerer kollegene: – Herregud?!

Jens Christian Nørve (44) har aldri fortalt kollegene om hans noe uvanlige reise inn i arbeidslivet, som involverer et brev som ble besvart for fire år siden – 26 år etter det ble sendt. Da sannheten kom frem, fikk alle hakeslepp.

I forbindelse med at TV 2 fylte 30 år denne uken, ble «Åsted Norge»-programleder Jens Christian Nørve utfordret til å fortelle sitt beste minne i TV 2.

UNG JOURNALISTSPIRE: Nørve har jobbet hardt for å komme der han er i dag. Foto: Espen Braata
UNG JOURNALISTSPIRE: Nørve har jobbet hardt for å komme der han er i dag. Foto: Espen Braata

Da åpner Nørve opp om hvordan han egentlig fikk jobb i TV 2. Og hele historien starter med at Nørve tok frem blåpapir og skrev til alle sine idoler i TV 2. Han sendte brev hvor han ønsket programlederne lykke til med sendinger, ba om autografer og spurte om en mulig jobb.

En oktoberdag for 22 år siden møtte han opp på trappen til landets nye kommersielle TV-kanal og ba om en jobb. Han hadde hatt lyst til å jobbe i kanalen siden han var 16 år i 1992.

– Jeg sa: «Hei! Jeg heter Jens. Jeg vil gjerne jobbe i TV 2», forklarer Nørve, og blir tydelig pinlig berørt over egen historie.

Startet som assistent

Intervjuet ble gjort på den røde løperen utenfor jubileumsfesten til TV 2, og Nørve står sammen med kollegene sine Kadafi Zaman og Janne Amble, begge kjent som programleder i «Norge bak fasaden».

Nørve og Zaman har kjent hverandre i mange år, men Zaman nikker bare høflig gjennom starten av historien. Før han plutselig bryter ut:

– Hæ? Er det sant? Jeg trodde du kødda!

Se samtlige få latterkrampe av Nørves elleville historie i videoen øverst i saken. «Herregud», utbryter Zaman på et tidspunkt.

PROGRAMLEDER: Nørve har vært en kjent TV 2-profil i en årrekke. Foto: Espen Solli / TV 2
PROGRAMLEDER: Nørve har vært en kjent TV 2-profil i en årrekke. Foto: Espen Solli / TV 2

Nørve forteller at han absolutt ikke tuller, og fortsetter historien.

En uke senere får han jobb, og skal arbeide som redaksjonsassistent for programmet «Rikets tilstand» med Gerhard Hellskog.

– Jeg jobbet som logger og gjorde sekretæroppgaver. Det var min vei inn. Alle muligheter jeg har fått etter det, er fordi noen ga meg en mulighet den gang.

For fire år siden kom høydepunktet

Nørve mimrer tilbake til alle de han sendte fanmail til. Mange svarte ham og sendte en autograf i retur. Andre gjorde ikke.

– Har det vært noen pinlige øyeblikk i etterkant? Hvor du har møtt noen av disse personene du sendte fanmail til, noen år senere?

– Ja, jeg møtte Dan Børge Akerø. Jeg sa at jeg aldri fikk svar på hans brev. Jeg skrev jo alle brevene mine på blåpapir, så jeg hadde kopi av alle brev jeg hadde sendt. Jeg var opptatt av å ha alle kopiene, sier Nørve, før han må ta en pause for å samle pusten etter å ha ledd.

– I 40-årslaget mitt så kom Dan Børge Akerø med brevet, og han hadde autografen med seg!