Tuva Novotny letter på sløret om privatlivet

Den svært private skuespilleren kommer med erkjennelser i nytt intervju.

PROFF: Svenske Tuva Novotny har lykkes i å skille jobb og fritid gjennom mange år i rampelyset. Foto: Henrik Montgomery/TT
PROFF: Svenske Tuva Novotny har lykkes i å skille jobb og fritid gjennom mange år i rampelyset. Foto: Henrik Montgomery/TT

Det var på våren i fjor Tuva Novotny (43) bekreftet at hun ventet barn igjen. Det skjedde på rød løper i Sverige, med hennes norske venninne Pia Tjelta.

Medier har i langt tid spekulert i om Novotny og Alexander Skarsgård (47) er et par. I november ble de avbildet sammen på trilletur i New York.

Skarsgård har bekreftet at han har blitt far, men begge har holdt tyst om forholdet – fram til nå.

Oppklarer Wikipedia-feil

Novotny er aktuell med filmen «Avgrunnen» og serien «Alt og Eva».

Kvinnemagasinet Femina møtte Novotny under TV-innspillingen – og fikk et ørlite innblikk i privatlivet.

Der oppklarer 43-åringen at hun har flere enn to barn.

På Wikipedia-siden hennes står det nemlig oppført at hun kun har én datter, da ankomsten til barn nummer to tilsynelatende har gått alle medier hus forbi.

– Ja, det er fascinerende. Jeg har ikke gjort noe stor greie ut av det, og ingen har merket det, sier Novotny og svarer at det stemmer at hun nå er trebarnsmor.

– Vanskelig

Magasinet skriver at Novotny ler, etter at journalisten skal ha beskrevet «å rive av plasteret» og stille spørsmål om det de fleste er nysgjerrige på – Alexander Skarsgård.

KJENT FJES: Alexander Skarsgård deltok på Met-gallaen i mai og har i år vært å se i HBO-serien «Succession». Foto: MIKE COPPOLA /AFP
KJENT FJES: Alexander Skarsgård deltok på Met-gallaen i mai og har i år vært å se i HBO-serien «Succession». Foto: MIKE COPPOLA /AFP

Til det svarer Novotny:

– Jeg lever som jeg alltid har gjort. Et liv der jeg går på gatene akkurat som vanlig.

43-åringen har drevet med skuespill siden hun var tenåring, men har som nevnt holdt seg unna søkelyset.

Ifølge Femina ble ikke skuespilleren fornøyd når podkasten «Inte din morsa» avslørte forholdet i februar, og hevdet samtidig at Novotny og Skarsgård hadde vært sammen i flere år.

Programlederne Sanna Lundell, som er kjæreste med skuespiller Mikael Persbrandt, og Ann Söderlund, ytret i podkasten at det var merkelig at stjerne-forholdet ikke hadde blitt plukket opp av mediene tidligere.

– Det var vanskelig, kommenterer Novotny kort om situasjonen.

Svensken bor for tiden i Danmark, og forteller at valget om å bosette seg der handlet mye om å slippe unna oppmerksomheten som fulgte med karrieren.

– Den største stjernen i Danmark er janteloven. Du skal ikke komme der og tro du er noe. Det var en av årsakene til at jeg flyttet dit. Jeg var ung, hadde hatt mange roller, men jeg syntes det var fryktelig vanskelig å hele tiden møte sin offentlige yrkesrolle, forteller skuespilleren og beskriver at å føle seg beglodd på den tiden.

Avslutningsvis kommer det fram at hun skal bruke året på forberedelser til en regijobb, og har i tillegg et mål om å se så mye film som mulig på fritiden.

– Men jeg har for mange barn til å rekke det.