SETT AV MANGE: Den norske skapningen har blitt sett av mange siden premieren 1. desember. Foto: Jallo Faber/Netflix
SETT AV MANGE: Den norske skapningen har blitt sett av mange siden premieren 1. desember. Foto: Jallo Faber/Netflix

«Troll» troner på Netflix-liste

GOD KVELD NORGE (TV 2): Den norske storsatsningen slår rekord hos strømmegiganten.

Et troll som herjer i norske fjellheim og Oslo sentrum appellerer tydeligvis til mange flere enn oss her hjemme.

Den norske filmen hadde internasjonal premiere hos Netflix 1. desember. De ferskeste tallene viser at folk bokstavelig talt har strømmet til «Troll».

Filmen topper listen over ikke-engelskspråklige filmer, og har også satt rekord.

Mest sette på en uke

Den har blitt sett 75.86 millioner timer på under én uke, som slår rekorden for en ikke-engelskspråkligfilm, melder Netflix i en pressemelding.

Der kommenterer også regissør Roar Uthaug statistikken:

– Jeg hadde aldri trodd at vår norske troll-film skulle nå så bredt ut over hele verden. Det er helt fantastisk, sier Uthaug.

Blandede tilbakemeldinger

Det er alltid spennende å høre hva utenlandske anmeldere synes om norske satsninger, og på samlesiden Rotten Tomatoes ser man at mottakelsen er blandet.

17 anmeldere har uttalt seg om filmen, og noen kommer med lovord om actionscenene og spesialeffektene, men både de og publikum kommer med innvendinger:

«Det som er mest frustrerende med «Troll» er hvor lite den opplyser publikum om Norges rike historie med misforståtte og mishandlede monstre», skriver filmkritikeren for South China Morning Post.

Flere trekker frem komedien «Trolljegeren» fra 2010, regissert av André Øvredal. Movie Nations skribent mener at Uthaugs actionfilm kunne blitt bedre med litt mer humor:

«Det verste du kan si om Uthaugs thriller er at «Troll» er ingen «Trolljegeren». Den mangler den vittige vidden og plutselige fare i Øvredals klassiske steinfylte skapning. Så «dum», ja. «Morsom?» Ikke egentlig.

Relatert

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2