Tone Damli avslører fremtidsplaner: – Gleder meg

HALDEN (TV 2): Det går slag i slag for den folkekjære sangeren om dagen.

Sogndølingen Tone Damli (34) ble hele Norges favoritt da hun tok andreplassen i Idol-finalen i 2005. Etter deltakelsen har hun holdt seg varm i rampelyset i en årrekke, blant annet gjennom plateutgivelser, Melodi Grand Prix, TV-serier, podkast og andre små og store prosjekter.

Med tiden har den driftige 34-åringen også rukket å stifte familie, og har barna Billie (8) og Marlon (1) sammen med samboeren Markus Foss (40).

ALLSANG-TONE: Det har blitt en rekke opptredener på Allsang på grensen for Tone Damli gjennom årene. Her avbildet i en blomstrete kjole under programmets andre sending i år. Foto: Thomas Andersen / TV 2
ALLSANG-TONE: Det har blitt en rekke opptredener på Allsang på grensen for Tone Damli gjennom årene. Her avbildet i en blomstrete kjole under programmets andre sending i år. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Damli er ikke overraskende selvskreven på Allsang på grensen, og torsdag er hun blant artistene som skal fremføre sommerlige toner under programmets siste sesong i hjertet av Halden.

– Det er kjempefint å være med på Allsang igjen, og litt trist at det er siste sesong. Jeg tror det er åttende gangen jeg er her nå, sier Allsang-veteranen til TV 2 i forkant av kveldens sending.

Se intervjuet med Tone Damli i videoen øverst i saken.

– Hektisk

Det siste året har den travle sangeren hatt hendene fulle med nytt hus og familieplikter.

– Jeg føler at det egentlig bare har gått i ett kjør, og jeg prøver å rekke å gjøre alt jeg skal, deler hun, og forteller videre:

– Familielivet er jo kjempebra. Det er hektisk, men det er det beste jeg har i dette livet.

Sjarmerer publikum i senk med fortryllende MGP-klassiker

Ifølge tobarnsmoren er sønnen Marlon en vilter smårolling å ha i hus.

– Puddingen på snart to er vanvittig aktiv. Samtidig er han så fornøyelig, så vi koser oss veldig, sier hun.

Til Fredriksten festning har hun også med seg datteren Billie.

– Billie er åtte år og stor nok til å være med her i dag, så det er veldig, veldig koselig. Vi har det veldig bra.

I fjor høst kunne familien flytte inn i sitt nye drømmehjem på Blommenholm etter årevis med tålmodig venting. Fremdeles er det noe finpuss som gjenstår, men det tar Damli med knusende ro.

HEKTISK: Artist Tone Damli har vært travelt opptatt med oppussing og småbarnsliv den siste tiden. Nå venter snart en etterlengtet sommerferie. Foto: Thomas Andersen / TV 2
HEKTISK: Artist Tone Damli har vært travelt opptatt med oppussing og småbarnsliv den siste tiden. Nå venter snart en etterlengtet sommerferie. Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Det å komme til nytt hus er ganske magisk selv om det er ganske mange detaljer som står igjen, men det plager ikke meg så fælt. Jeg prøver bare å nyte at vi er i hus. Vi tar det litt etter hvert. Nå er det hagen vi jobber masse med. Det synes jeg er veldig fint, sier hun.

– Lært mye om meg selv

Innimellom flytteesker og bleier fikk Damli også testet ut Dag Otto Lauritzens (65) knallharde militærregime i TV 2-suksessen Kompani Lauritzen, som ble innspilt på høstparten i fjor.

– Kompani Lauritzen var en helt vill opplevelse. Jeg er sinnssykt glad for å ha vært med. Jeg trenger ikke å gjøre det en gang til fordi det var blytungt. Nå i ettertid så ser jeg bare positivt på det. Jeg tror alle hadde hatt godt av et sånt opphold, konstaterer hun, og legger til:

– Jeg har lært mye om meg selv, kanskje først og fremst det at man klarer mer enn det man skulle tro.

Deltakelsen førte også med seg nye vennskap med de andre deltakerne.

Gåsehud! Se Angelina Jordan fremføre Whitney Houstons klassiker

– Vi har en Snapchat-gruppe som vi bruker. Det dunker inn noe der hver eneste dag. Jeg møtte Dennis, Lydia og Emilie (Dennis Siva Lie, Lydia Gieselmann, Emilie Nereng, red.anm.) på VG-lista. Det er alltid veldig gjensynsglede når vi møtes, for vi har noe helt spesielt sammen. Vi har opplevd noe vanvittig.

34-åringen ser ikke bort ifra at det kan bli flere reality-medvirkninger på sikt, men er tilfreds med Kompani Lauritzen enn så lenge.

– Det kan godt hende at jeg kommer til å bli med på noe i fremtiden, men jeg er nok der nå at jeg fortsatt lever litt på Kompani og ikke trenger å gjøre noe umiddelbart, sier hun.

Slik har du aldri sett «The Final Countdown» før

Ny musikk

Til høsten planlegger Damli å vende tilbake til studioet igjen for å produsere ny musikk etter noen års pause.

– Jeg skal lage ny musikk og prøve å utvikle noe jeg elsker, forteller hun.

Hva slags musikk vil ikke artisten røpe.

– Det gjenstår å se. Jeg vil ikke si noe om det enda, men jeg gleder meg.

Marcus & Martinus gjorde hele festningen spinnvill

Før årstidene skifter og Damli skal til arbeidsbordet, venter det en etterlengtet utenlandsferie på 34-åringen og familien.

– Vi skal til Italia i to uker, noe jeg gleder meg helt vilt til. Der skal vi farte litt rundt og prøve å oppleve litt, og suge til oss deilig italiensk sommer.

Se Allsang på grensen torsdager klokken 21.40 på TV 2 og TV 2 Play.