«Sommerhytta»:

Svarer på spørsmålet «alle» lurer på

Én detalj stikker seg ut i den populære hyttebyggekonkurransen på TV 2.

Seerfavoritten «Sommerhytta» er over halvveis i løpet, og ukesoppdragene blir gjerne desto mer utfordrende, noe som kan by på en del hodebry og frustrasjon.

Gjennom TV-programmet har vi sett deltakerparene klø seg i hodet over alt fra vinkler til hvordan man skal legge baderomsfliser. En hjelpende hånd utenfra kan derfor komme til nytte når drømmehytta skal bygges på Myllatunet på Hadeland.

TIL UNNSETNING: I «Sommerhytta» kan deltakerparene velge snekkerhjelp som premie dersom de vinner en av dagskonkurransene. Her er deltaker Heidi Stangjordet og snekker Fredrik Aalberg avbildet på hemsen under den sjette uken. Foto: TV 2
TIL UNNSETNING: I «Sommerhytta» kan deltakerparene velge snekkerhjelp som premie dersom de vinner en av dagskonkurransene. Her er deltaker Heidi Stangjordet og snekker Fredrik Aalberg avbildet på hemsen under den sjette uken. Foto: TV 2

Se da «Sommerhytta»-byggekspert Lars slo ned på en idé.

Blant premiene i ukeskonkurransene i «Sommerhytta», finner man nemlig snekker- og flisleggerbistand. Denne sesongen har flere av lagene valgt å benytte seg av hjelp fra en profesjonell håndverker.

I år har snekkerhjelpen gjerne omfattet én time – av og til to, mens i tidligere sesonger har snekkeren vært på besøk i ofte tre timer.

Men hvorfor varierer timeantallet i håndverkerpremien såpass mye?

Kommunikasjonsansvarlig for «Sommerhytta» i TV 2, Nina Engh, forklarer årsaken til ulikheten.

– Premiealternativene blir presentert i detalj for deltakerparene før konkurransen. Antall timer i snekkerpremien er basert på omfanget av ukesprosjektet og kan variere, sier Engh til TV 2.

Møter plutselig på et kjent fjes i «Sommerhytta»

– En gave

Hamaringene Heidi Stangjordet (28) og Patrick Gjertsen Hernæs (27) er blant lagene som har valgt snekkerpremie så langt i konkurransen.

– Vi var ikke i tvil om hva vi skulle velge hvis vi vant dagskonkurransen. Det er mange premier å vinne, men det er hytta vi ønsker å stå igjen med. Så derfor tenkte vi at det å vinne en snekkerhjelp hadde vært fint. All hjelp utenfor er gull verdt, sier Stangjordet til TV 2.

Hun forklarer videre at hun og ekskjæresten ønsket å lære av håndverkeren, samtidig som de fikk den hjelpen de behøvde.

– Vi var også opptatte av å være med snekker Fredrik underveis, og forhåpentligvis lære litt av ham. Det ga selvtillit på den måten.

– Hva tenker du om én time med snekkerhjelp?

– Én time går kjempefort. På den timen skal du sette snekkeren inn i hva man holder på med. Det er ikke hans arbeidsplass. Og også hvor vi har verktøyene våre og så videre. Da går én time veldig fort. Samtidig blir antall timer utenfor vår kontroll. Snekkerhjelp hjelper mye, og det var det viktigste. Det var en gave i seg selv – uansett om det var én eller to timer. Antall timer varierte jo litt etter hvilke prosjekter det var snakk om.

Glimrer med sitt fravær

Det er ikke bare antall snekkertimer som lar seg bemerke. Også hyttenaboenes uteblivelse hittil fra realityprosjektet, har fått mange fans til å undre.

I tillegg til eksperttrioen Lars Fossum, Aina Sollie Steen og Finn Schjøll, har hyttenaboene i de tidligere sesongene nemlig vært på plass i ukesfinalene, og delt sine meninger om alt fra farger til håndverk før ekspertene har vært på plass.

Pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl, har tidligere forklart overfor TV 2 at naboenes fravær i «Sommerhytta» skyldes noen justeringer.

– Det har vært varierende oppmøte fra hyttenaboene til ukesfinalene i «Sommerhytta» de siste sesongene. Derfor har vi denne sesongen valgt å samle alle tilbakemeldingene fra hyttenaboene i nest siste program i finaleuken, hvor de – som tidligere – får gi en gullhammer til hytta de liker best, har Dahl uttalt.

Deltakerne sliter med ubudne gjester – får et genialt tips

Se «Sommerhytta» mandag til torsdag klokken 20.00 på TV 2 Direkte, og når du vil på TV 2 Play.