«Love Island Norge»

Stor endring i «Love Island»: Etterlyser fans

Produksjonen trenger superfans til avgjørende rolle.

TRENGER HJELP: Morten Hegseth skal spleise par på Maspalomas hvor innspillingen av «Love Island Norge» foregår, men nå behøver Hegseth og produksjonen hjelp av «Love Island»-fansen. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2
TRENGER HJELP: Morten Hegseth skal spleise par på Maspalomas hvor innspillingen av «Love Island Norge» foregår, men nå behøver Hegseth og produksjonen hjelp av «Love Island»-fansen. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

Programmet «Love Island Norge» vender tilbake på skjermen i 2024.

I disse dager avgjøres det hvilke deltakere som skal få være med Morten Hegseth for å jakte kjærligheten på Gran Canaria.

Nå er det også klart at produksjonen jakter mer enn bare gøyale deltakere: De er også på leting etter såkalte «Love Island»-superfans.

– Superfans er et håndplukket, representativt utvalg av befolkningen som skal være med å påvirke livet til øyboerne i villaen under innspillingen av «Love Island», forklarer pressesjef i TV 2, Jan-Petter Dahl.

Tar viktige avgjørelser

Så om du går med en indre drøm om å leke puppetmaster, eller vil få utløp for en enorm «Love Island»-interesse, ser det ut til at tiden er inne.

Dahl forteller at man som superfan får eksklusiv tilgang til sesongens episoder flere uker før resten av landet.

Deretter skal superfansene være med på å avgjøre deltakernes skjebne.

Eksempler på slike avgjørelser er hvem som skal date hvem, hvilke par man mener passer best sammen, og hvilke øyboere man liker best.

«Love Island»-konseptet går nemlig ut på at det er opp til fansen hvem som overlever i konkurransen. Ofte foregår innspillingen i sanntid, og seerne pleier da å ha makten til å stemme parene videre.

Innspillingen av norske «Love Island» skjer noen uker før episodene sendes på TV, noe som gjør at det ikke er mulig å stemme på vanlig måte underveis i innspillingen.

Skal representere hele befolkningen

Dermed måtte produksjonen tenke kreativt.

– Løsningen er altså at vi bruker et håndplukket og representativt utvalg av befolkningen til å se episodene på forhånd og stemme, slik de blant annet gjør i «Love Island Australia » og i flere andre land med godt resultat, forteller Dahl.

Så om du satt klistret da Nate Kahungu og Nora Haukland lette etter sin fremtidige kjæreste i sesong én, eller om du kan Molly Mae og Tommys kjærlighetshistorie på rams, så kan det være deg produksjonen leter etter.

– Det aller viktigste er jo at man er en dedikert og engasjert «Love Island»-tilhenger – som rett og slett elsker «Love Island». I tillegg er det viktig for oss å finne en god miks av folk som representerer hele befolkningen.

Nate Kahungu og eksen Thammys Dias dukket opp i «Drømmehytta». Det gikk ikke helt som planlagt:

Taushetsplikt

Dahl forteller at superfansen vil få tilsendt episoder fem dager i uken via en lukket strømmetjeneste.

– På denne måten er de tett på historiene som utspiller seg i villaen, og de kan fortløpende påvirke det som skjer med øyboerne, sier Dahl.

Han forteller også at innholdet i episodene er taushetsbelagt, ettersom det er upublisert materiale.

Pressesjefen påpeker at superfansens innsats er helt avgjørende.

– Superfansene har en svært viktig rolle for programmet, ettersom de skal være med å påvirke livet til øyboerne – og til syvende og sist avgjøre hvem som kommer helt til finalen.

«Love Island Norge» kommer på TV 2 Play til våren.