Søtpotetkorma med dessertkaffe
Bra godt (TV 2): Trenger du litt krydder i hverdagen? Prøv disse!

Søtpotetkorma
Dette trenger du til 6 personer:
- 1 gul løk, grovhakket
- smør til steking
- 4 fedd hvitløk, finhakket
- 1 ts revet fersk ingefær
- 2 medium søtpotet
- 2 grønnkålblader, revet i biter (uten stilk)
- 100g tomatpurè
- 1,5 ss karri
- 1 ts kardemomme
- 1 ss gurkemeie
- 400ml kokosmelk light (1 boks)
- 1 eske kikerter
- kayennepepper etter smak
Slik gjør du:
Ha 1 ss smør i en stekepanne og surr løken til den er blank. Ha hvitløk og ingefær i pannen og surr videre i omkring ett minutt.
Rens og skjær søtpoteten i 1,5 cm store biter, ha dem oppi stekepannen og la dem surre sammen med løkblandingen.
Tilsett så tomatpurè, karri, kardemomme og gurkemeie og la det hele surre under omrøring i 8-10 minutter til søtpotetbitene er møre.
Tilsett til sist kokosmelk, grønnkål og kikerter. La kormaen surre på lav varme i 15-20 minutter så smakene får sette seg.
Dryss på kayennepepper etter smak.
Dessertkaffe

Kvern kaffebønner grovt og lag litt sterk presskannekaffe.
Steam melken med en liten håndholdt melkesteamer. Hell steamet melk i 2 store krus. Hell på kaffen.
Rør inn kanel og kakao med en gaffel. Ta litt honning på to teskjeer, sett dem i hvert sitt krus, rør rundt og server.