Slutt for «Hvite gutter»

God kveld Norge (TV 2): Etter seks sesonger av den populære humorserien må fansen belage seg på at den kommende sesongen blir den siste.

Det bekrefter Discovery i en pressemelding i forbindelse med deres høstlansering.

De fire skuespillerne og serieskaperne Torjus Tveiten, Johannes Fürst, Eirik Hvattum Bjørnstad og Jørgen Evensen, spiller karakterene Herman, Leo, Jens og Mathias. De fire guttene utgjør en festglad kompisgjeng fra vestkanten i Oslo, som ikke helt klarer å vokse opp.

Derfor gir de seg

«Hvite gutter» har rullet på skjermen siden januar 2018, og har vært en braksuksess gjennom seks sesonger med 8.2 av 10 stjerner på filmdatabasen IMDB.

Da God kveld Norge møtte skuespillerne på Discovery sin høstlansering avslørte de årsaken til at de nå gir seg.

– Vi skjønte at vi ikke måtte prøve å bli karakterene vi spiller, som prøver å holde fast ved det gode gamle, sier skuespillerne.

Se God kveld Norges reporter avsløre gjengens neste prosjekt i videoen over

Dårlig mottatt

Tanken om å gi seg kom allerede da de satt og skrev forrige sesong.

– Da vi satt og fant på ideer, følte vi at vi hadde gjort mye av det før. Da skjønte vi at vi måtte gi oss mens leken var god, sier de.

Da pilotepisoden kom, ble den lunket mottatt av anmeldere, hvor handlingen ble omtalt som «tynn», «ikke særlig engasjerende» og «helt middels». VG og NRK ga terningkast tre.

Tveiten fortalte til TV 2 i fjor at han ble så skuffet på grunn av dette, at han satt alene på premieredagen.

– Jeg gikk helt i kjelleren da, det husker jeg, sa Tveiten til Helene Olafsen og Stian Blipp på Senkveld i 2021.

Serien har i etterkant blitt nominert til Humorprisen i kategorien «årets morsomste humordrama» i 2018 og 2019, mens de fire skaperne ble nominert til Humorprisen 2019 i klassen «årets morsomste på TV».

Fortsetter samarbeidet

Til tross for at Hvite Gutter-universet går mot en slutt, sier de fire kompisene at samarbeidet skal fortsette.

Til God kveld Norge kan de avsløre at de allerede er godt i gang med en ny serie.

– Det er veldig hemmelig og eksklusivt enda, men vi kan si at det blir både gøy, action og drama. Ett litt mørkere univers, sier de.