Slik lager du vårens beste is
Sommeren er rett rundt hjørnet, og hva smaker vel bedre enn en hjemmelaget ispinne mens vi venter. Wenche gir deg mange gode forslag, som både er sunne og superenkle å lage!
Hjemmelaget ispinne for små og store
Her er noen forslag, så prøv deg frem og lag dine egne varianter.
Det er mye enklere enn du tror!
Is med banansmak
Melkefri; fløte kan byttes ut med kokoskrem og yoghurt med soyayoghurt.
Fri for egg; eggeplomme kan sløyfes.
Dette trenger du (ca. 8 ispinner ):
- 1 ½ dl kremfløte
- 2 dl vaniljekesam eller yoghurt naturell
- 1 ts vaniljesukker
- 1 banan
- ½ ts kanel
- 1 eggeplomme
- 1 ss honning
- Former til ispinner
Slik gjør du:
Visp fløten myk, tilsett kesam/yoghurt, moset banan og resten av ingrediensene.
Hell i isformer.
Sett i fryser i 3-4 timer.
Skogsbæris med yoghurt på 1-2-3
Dette trenger du (ca. 4-6 ispinner):
- 2 dl frossen skogsbærblanding
- 3 dl iskald skogsbær- blåbær- eller vaniljeyoghurt
- Saft av ½ sitron
- Evt. litt melis eller honning
Slik gjør du:
Kjør sammen med en stavmikser eller i en hurtigmikser.
Server straks eller frys i isformer.

5 om dagen-is (uten melk), ca. 4-6 ispinner
Dette trenger du:
- 3 dl grønnsakjuice (gulrotjuice og div. andre grønnsaker)
- 1 banan
- 2 ts sitron
- Evt. 1 ts melis eller honning
Slik gjør du:
Kjør grønnsaksjuice og banan til en glatt masse i en hurtigmikser.
Smak til med sitron og evt. litt melis eller honning.
Grønn is-glede (uten melk), ca. 4-6 ispinner
Dette trenger du:
- 1/2 slangeagurk
- 1 banan
- 2 dl eplejuice eller appelsinjuce
- Saft av ½ lime
- 3 modne kiwi (uten skall)
Slik gjør du:
Del alt i biter.
Bruk en stavmikser og kjør til en glatt pure.
Kiwi tilsettes tilslutt, slik at de sorte frøene ikke blir knust.
Frys ned i former.
Jorbær sorbet (ca. 4-6 ispinner)
Dette trenger du:
- 3 dl frosne jordbær
- 1-2 ts melis
- Saft av ½ sitron
- Valgfritt; tilsett evt. 1-2 dl iskald mager kesam med vanilje, eller iskald kokoskrem
Kjør raskt sammen i en hurtimikser.
Server nylaget!