SAMMENLIGNET MED BARBIE OG KEN: Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl. Foto: Espen Solli
SAMMENLIGNET MED BARBIE OG KEN: Martine Lunde og kjæresten Aleksander Sæterstøl. Foto: Espen Solli
Skal vi danse: all stars

Martine Lunde reagerer på dommerkommentarer: – Ikke gøy

Ble kalt sukkerbombe og sammenlignet med Barbie: – Bør holde seg for gode til det.

Martine Lunde og Tarjei Svalastog måtte forlate parketten etter lørdagens sending av Skal vi danse: all stars.

Det skjedde til tross for at paret fikk en åtter og to syvere av dommerne, etter en dans som ble beskrevet som søt.

Her kan du se dansen og dommernes kommentarer:

Tematikken under lørdagens sending var «utfordringen», altså en utfordring som måtte implementeres i dansen.

Utfordringen var valgt av dommerne og det er produksjonen som velger danseform og sang, altså er ikke dette noe deltakerne velger selv. Det er imidlertid proffdanseren som lager koreografien etter at disse føringene er gitt.

Skuffet etter kommentarer

Etter sending har kommentarene fra dommerne utmerket seg for Lundes del.

– Jeg synes ikke det var veldig gøy, selv om jeg skjønner det ikke var ment negativt. Jeg skulle ønske jeg kunne få mer kommentarer på dansen og ikke hvordan jeg ser ut, forteller Martine Lunde i dag.

Hun har også adressert dette i en spørsmålsrunde i sosiale medier.

Dette sa dommerne til Martine og Tarjei

Morten: «Dette her var gøy å se på. Når jeg ser deg og Aleks, Martine, så er det naturlig å tenke på Barbie og Ken. Og Barbie og Ken de får en spillefilm nå med Margot Robbie og Ryan Gosling i hovedrollen, og Barbie hun har vært relevant i 63 år og på mange måter Martine så er du denne konkurransens Barbie. Du er populær blant jenter, du er vakker og fin, men Barbie har holdt seg relevant i mange år for at hun hele tiden har skiftet uttrykk og måte å kommunisere på og liksom kommunisert på forskjellige måter. Det vil jeg se litt mer fra deg, for jeg ser litt det samme hele tiden, det blir veldig søtt, jeg får litt lyst på salt potetgull i tillegg.»

Trine (til Morten): «Jeg skjønte ikke...»

Trine (til Martine og Tarjei): «Men altså, vet du hva, jeg var skikkelig imponert over slowfoxen din. Vet du hva? Du hadde en så fin bevegelse, du hadde fint fotarbeid og jeg tenkte liksom at ok, nå har vi kritisert deg litt for disse føttene dine og anklene dine, og Merete har kalt dem for viskelær og jeg vet ikke hva, men i dag sto du skikkelig fint på bena dine og du leverte en nydelig slowfox.»

Merete: «Du er jo så søt. Som en sukkerbombe. Jeg er helt enig med at litt sånn salt hadde gjort seg her. Du gjør slowfoxen, når du står i armene så er det fantastisk på Tarjei. Jeg synes du gjør det helt nydelig, så skal du løfte opp et ben, så henger den foten igjen. Vi har snakket om det før. Du skal løfte opp benet bak sånn, så henger den ned akkurat som den er lam. Det er viktig at foten din følger linjene i bena. Det er absolutt fremskritt, neste gang vil jeg se at du bruker føttene dine ordentlig.»

Mener dommerne kunne gitt annen utfordring

Paret danset slowfox til den sukkersøte låten «Love Story» av Taylor Swift. Tematikken var bryllup og som en ekstra utfordring skulle Lunde innlemme kjæresten Aleksander Sæterstøl i dansen.

– Jeg skjønner ikke hvordan man skal gjøre den slowfoxen med brudetema veldig annerledes. Det blir veldig sukkersøtt når jeg skal danse til «Love Story» og må ha med Aleksander. Det er vanskelig å gjøre det til en rå eller sexy slowfox da, så jeg synes de tilbakemeldingene var litt rare.

REAGERTE: Martine Lunde adresserte også dommerkommentarene i en spørsmålsrunde på sin Instagram-konto. Skjermdump: Instagram @martinelunde
REAGERTE: Martine Lunde adresserte også dommerkommentarene i en spørsmålsrunde på sin Instagram-konto. Skjermdump: Instagram @martinelunde

– Jeg synes at det er veldig kjipt når man får tildelt en utfordring og gjennomfører den, så blir det kalt for søtt. Da burde utfordringen heller vært noe annet.

– Bør holde seg for god til å kommentere utseende

Lunde får støtte av dansepartner Tarjei Svalastog, som mener det er bra at hun tør å ta opp akkurat dette.

– De poengene vi fikk var veldig bra, så det har ikke noe med det å gjøre, understreker proffdanseren og fortsetter:

– To av tre dommere snakker om utseendet hennes, og at dansen var for søt og ikke salt nok. Jeg mener at når man sitter som dommer i et program som Skal vi danse: all stars, hvor fokuset skal være enda mer på dansen, bør en holde seg for god til å kommentere andres utseende.

Svalastog reagerte ikke på tematikken de fikk tildelt og forteller at det ikke var tema gjennom uken. Selv er han fornøyd med parets innsats tross at de røk ut av programmet.

– Jeg gjør det jeg blir fortalt og prøver å gjøre det beste ut av det. Jeg lagde en god slowfox og mener Martine danset den bra. Så kan man diskutere om hun har smilt for mye i dansen, men for min del er det dansen man skal bedømme, så jeg håper virkelig dommerne dømmer dans i sendingene fremover.

Proffdanseren synes dommerne la opp til at dansen skulle bli av det søte.

– Det er dommernes utfordring. De har gitt en sang som er tidenes klisjesang og vil at Aleksander skal være med og danse sammen med oss med forlovelse- og brudetema. Det er klart at det blir en søt dans, da. Ville de hatt noe annet, må de gi oss en utfordring med litt mer råskap.

Dette svarer dommerne

Dommer Morten Hegseth var den som kom med referansen til Barbie-filmen.

I tillegg kommenterte dommeren at dansen var så søt at han i etterkant ønsket seg mer salt.

– Det jeg mente, går mer på uttrykk enn utseende. Utseende skal man alltid prøve å unngå å kommentere. Den Barbie-kommentaren var egentlig for å gi Martine et kompliment, fordi Barbie er i vinden som aldri før. Så det er absolutt ment som en hyllest.

– Martine reagerte på at hun ikke fikk mer konstruktiv tilbakemelding på selve dansen, men satt igjen med Barbie-kommentaren og at du ønsket mer salt enn søtt.

– Det har jeg forståelse for og tar til etterretning, sier Hegseth.

Har dårlig tid på sending

Merete Lingjærde fulgte på sending opp Mortens kommentar og kalte dansen for søt og en sukkerbombe.

– Jeg prøver å ha et bevisst forhold til å ikke kommentere utseende, påpeker Lingjærde.

– Søtt er ikke en direkte måte å beskrive hvordan hun ser ut. Det er bare en beskrivelse på looken, musikken og alt hva man ser. Jeg kunne sikkert også sagt at det var vakkert og en vakker koreografi. Så det har virkelig ikke vært meningen å kommentere hennes utseende, legger hun til.

Både Hegseth og Lingjærde minner om at de har svært lite tid på sending, som gjør at de ofte må begrense hva de kommenterer.

– Vi skal være dommere og ikke pedagoger der, så det betyr at vi må si det vi har å si på 15-20 sekunder, selv om vi gjerne skulle hatt en halvtime til å kommentere, minst, påpeker Lingjærde.