Sjokolademousse av avokado (!)
Bra godt (TV 2): Hvis du dropper smøret i sjokolademoussen, blir den straks mye sunnere.

Smart sjokolademousse
Dette trenger du til fire porsjoner:
- 2 stk godt modne store avokado
- 1-1,5 dl kakaopulver, gjerne rå kakao
- 4 ss mild kaldslynget honning eller øko lønnesirup
- 0.5 dl øko H-melk
- 1 ts vaniljeekstrakt/ frøene fra 1 vaniljestang
- 1 ss sterk kaffe (espresso)
- Garnityr: friske bær, revet øko appelsinskall, revet kokos, noen få flak maldonsalt, hakkede pistasjenøtter.
Slik gjør du:
- Del avokadoene, fjern steinen og skrap ut kjøttet.
- Ha avokadokjøttet sammen med alle de andre ingrediensene i en kraftig blender.
- Kjør blenderen på full hastighet i 1 minutt.
- Slå moussen over i 4 porsjonsskåler og sett dem i kjøleskapet til avkjøling minimum en halvtime. Gjerne over natten.
- Strø på litt garnityr og nyt!
Biff med saltbakt løk/småpoteter og estragonaioli
Dette trenger du til 4 personer:
4 små biffer av beitedyr – ca. 150g per person (eks. 2 entrecotes som deles på 4)
Marinade til kjøttet:
Krydder (urter, hvitløk, chilli med mer) + Olje + Syre (sitron,eddik,vin) = KOS evt. bare surmelk/gresk yoghurt. NB! IKKE salt – det tørker ut kjøttet.
Mariner kjøtt i minst 2 timer i romtemperatur eller over natten i kjøleskapet.
Husk kjøttet skal være romtemperert når du steker det, dvs. ligge 30 minutter på benken om de kommer fra kjøleskapet.

Marinade:
- 1 dl ekstra virgin olivenolje
- 3 ss sitronsaft/vineddik
- 1 håndfull hakket estragon
Varm pannen, ha i en rapsolje til steking.
Stek kjøttet (3-5 minutter på hver side avhengig av hvor mye stekt du ønsker biffen).
Trekk pannen av platen og ha i 1 ss smør som smelter sammen med litt estragon fra marinaden.
Saltbakt småløk og potet:
- sjarlottløk 3 per person (12 sjarlottløk)
- småpoteter 2-3 per person (10-12 småpoteter)
- 2 dl havsalt, grovt
- 4 ss olivenolje
- 2 ss rosmarin
Dekk en ildfast form med havsalt.
Ha hele løk og småpoteter i en bolle, tilsett olje og rosmarin og bland godt.
Legg så løk og poteter på saltlaget og ovnbak på 175-180gC i 1 time.
Løken skal bli så myk at den kan klemmes ut av sitt eget skall når du spiser den.
Grønn salat:
- 1 pose rukkola, ferdig vasket
- 2 vårløk
- ½ agurk, i biter
- 1 avokado
- dressing av 1 ss rå eplecidereddik og 4 ss ekstra virgin olivenolje
Estragonaioli:
- 1 dl ekte majones
- 1 fedd hvitløk finhakket
- 1 ts dijon sennep
- 1 ss sitronsaft
- 3 kvaster fersk estragon
- 1 klype havsalt og sort kvernet pepper