Restemat i julen
Kokk Charlotte Mohn Gaustad i Julekveld hos Prøysen, viser hvordan du kan lage et deilig måltid av restematen i jula.

Lompe-snacks
- Lompe/lefse (gjerne litt tørre)
- Ost
- Ribbe eller andre rester
Legg diverse rester mellom 2 lag lompe/lese og stek det i en tørr panne til det er gyllent på hver side og evt ost har smeltet.
Salat med rester
- Div salat-ingredienser
- Pinnekjøtt, ribbe, juleskinke el l
- 10 ss hoisinsaus
- 5 ss soyasaus
- 1 lime
- Koriander
- Chili (etter ønsket styrke)
- Ingefær (etter ønsket styrke)
Slik gjør du:
Lag en salat av det du har, bruk gjerne kål som base. Skjær opp litt pinnekjøtt el l og ha oppå salaten.
Bland sammen de resterende ingrediensene til en dressing og ha det over salaten.
Dryss gjerne over litt hakket koriander og nøtter til slutt.
Se Julekveld hos Prøysen på TV 2 og TV 2 Sumo i desember.
Artikkelen er oppdatert