Restemat i julen

Kokk Charlotte Mohn Gaustad i Julekveld hos Prøysen, viser hvordan du kan lage et deilig måltid av restematen i jula.

REST ER OGSÅ FEST: Har du rester til overs i julen? Hvorfor ikke samle alt det gode i ett stort herremåltid? Foto: TV 2.
REST ER OGSÅ FEST: Har du rester til overs i julen? Hvorfor ikke samle alt det gode i ett stort herremåltid? Foto: TV 2.

Lompe-snacks

  • Lompe/lefse (gjerne litt tørre)
  • Ost
  • Ribbe eller andre rester

Legg diverse rester mellom 2 lag lompe/lese og stek det i en tørr panne til det er gyllent på hver side og evt ost har smeltet.

Salat med rester

  • Div salat-ingredienser
  • Pinnekjøtt, ribbe, juleskinke el l
  • 10 ss hoisinsaus
  • 5 ss soyasaus
  • 1 lime
  • Koriander
  • Chili (etter ønsket styrke)
  • Ingefær (etter ønsket styrke)

Slik gjør du:

Lag en salat av det du har, bruk gjerne kål som base. Skjær opp litt pinnekjøtt el l og ha oppå salaten.

Bland sammen de resterende ingrediensene til en dressing og ha det over salaten.

Dryss gjerne over litt hakket koriander og nøtter til slutt.

Se Julekveld hos Prøysen på TV 2 og TV 2 Sumo i desember.