PROGRAMLEDERE: Karsten Blomvik og Adelina Ibishi under P3Gull i fjor. Foto: Ola Thingstad /God kveld Norge
PROGRAMLEDERE: Karsten Blomvik og Adelina Ibishi under P3Gull i fjor. Foto: Ola Thingstad /God kveld Norge

P3-Adelina snakker ut om sykdom: – Han ble veldig syk, veldig fort

GOD KVELD NORGE (TV 2): Radioprofilen har vært borte i flere uker fra morgenprogrammet. Nå forteller hun hvorfor.

Programleder Adelina Ibishi (31) sier i mandagens sending av P3morgen at faren hennes har blitt veldig syk.

Ibishi åpner med å si at hun vanligvis gleder seg til å komme på jobb og fortelle om ting fra hverdagen, men etter å ha vært borte i flere uker, har hun kjent på å grue seg til å fortelle hva som foregår i livet.

– Og det er fordi når ting er litt skummelt så kan jeg bli litt som et lite barn, jeg føler at hvis man bare lukker øynene og bare ikke sier det høyt, så finns det ikke, sier Ibishi, og fortsetter:

– Det har egentlig bare tatt meg noen uker å la en ganske kjip beskjed synke inn, som har preget meg og min familie ganske mye, og det er at min pappa har blitt veldig syk, veldig fort, han har fått kreft. Og det er sånn skikkelig dårlig kreft.

Programlederen nevner ikke hvilken kreftform faren har blitt diagnostisert med, men omtaler den som «veldig skummel».

– Det har gjort at verden har bare blitt litt skummel på en måte, og jeg har trengt litt tid på å bli vant til den tanken.

31-åringen er tydelig rørt da hun forteller om sin albanske far.

– Jeg kjenner på en takknemlighet og føler meg privilegert som har fått lov til å ha en så fin pappa så lenge i livet mitt.

– Pappa og mamma og mine to eldste søsken satte seg på en buss og forlot alt de kjente til for å dra fra krig og få oss til Norge hvor jeg og min lillesøster ble født. Og det vi har er hverandre, og det er det vi alltid har hatt.

– Nå er den her virkeligheten som jeg kjenner til, og liker så godt, den er veldig trua.

Ibishi sier til lytterne at hun håper returen til radioprogrammet og fellesskapsfølelsen hun får fra jobben kan hjelpe henne i den kommende tiden.

– Og det er derfor jeg sitter her i dag og har hatt lyst til å komme tilbake på jobb. Hvordan det blir vet jeg jo ikke, for jeg har jo vært i sjokk, erkjenner hun.