Ovnsbakt pasta - enkel hverdagsmat som hele familien vil elske

Inspirert av det italienske kjøkkenet, fristet Wenche med smakfull ovnsstekt pastaform med kylling, sopp og ost.

Dette trenger du:

  • Ca. 25 g tørket steinsopp (kan erstattes av valgfri fersk sopp)
  • Olivenolje
  • 2-3 kyllingfileter uten skinn
  • Salt og pepper
  • 2 fedd hvitløk
  • Ca. 300 g frisk sopp, i biter
  • 2 dl hvitvin, evt. en ikke for søt eplemost
  • Ca. 400 g pasta
  • 4-5 dl fløte
  • Ca. 200 g revet parmesan
  • 1 kvist basilikum
OVNSBAKT PASTA: Enkelt, sunt og godt fra det italienske kjøkken.  Foto: TV 2
OVNSBAKT PASTA: Enkelt, sunt og godt fra det italienske kjøkken.  Foto: TV 2

Slik gjør du:

Legg tørket sopp i litt vann, til det akkurat dekker soppen.
La stå og trekke 2-3 min.

Del kylling i biter.
Varm olje i en gryte/panne, legg i kyllingbitene, dryss på salt og pepper, og brun i oljen.

Hell av og ta vare på bløtevannet fra den tørre steinsoppen.
Tilsett soppen i gryten sammen med grovhakket hvitløk og fersk sopp i biter, la surre 2-3 min.

Tilsett hvitvin og vannet fra steinsoppen, kok opp, senk temperaturen og la trekke til kyllingen er gjennomkokt 15-20 min. La trekke uten lokk!

Mens kyllingen trekker, kok pasta etter anvisning på pakken og hell av kokevannet når pastaen er kokt ”al dente”.

Varm stekeovnen til 200 grader.
Tilsett fløte i gryten med kyllingen, kok opp og smak til med salt og pepper.

Ha godt avrent pasta i gryten med kylling og bland sammen.
Tilsett ca. 150 g revet parmesan, resten av osten skal brukes til dryss/gratinering.

Tilsett basilikumblader og vend lett om.

Hell kylling og sopp blandingen i en ildfast form, dryss over resten av osten og stek i varm stekeovn 200 grader i ca. 20 min., til retten er gylden og osten smeltet og sprø.