Nimoy gjorde «Star Trek»-forfatterne ydmyke

Roberto Orci og Alex Kurtzman, som har skrevet manuset til den kommende «Star Trek»-filmen har avslørt at de følte avmakt da de traff Leonard Nimoy (80), som spiller Spock i TV-serien, for første gang.

– Det var veldig ydmykende. Mot slutten var det veldig følelsesladet også. Vi sa til ham at vi ikke kunne gjøre det uten ham. Vi fortalte ham alt og at han var en nøkkelfigur i filmen, at fortellingen ikke ville fungere uten ham. Det var en lang stillhet og han ble fuktig i øynene, sier Kurtzman i et intervju med avisa Los Angeles Times.

Filmen regisseres av J.J. Abrams, skaperen bak TV-serien «Lost». «Star Trek»-filmen går tilbake til begynnelsen av de første reisen til romskipet «Enterprise» der Chris Pine og Zachary Quinto spiller rollene som Kirk og Spock.

Nimoy har valgt å legge pensjonisttilværelsen på hylla for å være med i filmen og spille Spock nok en gang.

– Han hadde pensjonert seg og sagt nei takk til mange tilbud for å spille rollen igjen, så dette var som å spørre den største revolvermannen om å spenne på seg skyteren igjen.

– Kona hans sa til oss senere at han ikke reiste seg fra stolen på flere timer og at han var overveldet av alt sammen og over avgjørelsen.

Til tross for at filmen ikke engang en gitt ut av Paramount, så har selskapet allerede tegnet kontrakt med Kurtzman, Orci og Damon Lindelof for å skrive en oppfølger.

«Star Trek» har norgespremiere 8. mai. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2