
test av iduns ulike gjærtyper:
Valget av gjær betyr mer enn du tror
Matkontrollen (TV 2): Er det vits i å kjøpe forskjellig type gjær avhengig av hva du skal bake? Matkontrollen har sjekket.
Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Idun har ikke bare èn - men tre typer tørrgjær stående i butikkhyllene. Den velkjente blå pakken med originalgjær, den gule med pizzagjær, og den røde med gjær for søt bakst. Men hvor stor forskjell kan egentlig gjærtype utgjøre på en deig?I et forsøk på å få svar på dette fikk Matkontrollen hjelp av lærer på Norsk Restaurantskole, Andreas Fjellanger, og tre av hans elever.Gjær-eksperimentEksperimentet foregikk ved at hver av elevene skulle bake samme deig, men bruke fo
For å lese eldre artikler må du logge inn eller registrere en TV 2 Konto
Det er gratis å registrere seg og du får da tilgang til hele arkivet vårt.
Artikkelen er oppdatert