Lege til Cruise og Holmes: – Dropp flaska

Nye bilder av den over tre år gamle Suri Cruise som drikker av flaske, har fått kjendispressen til å kontakte flere leger for å høre hvor bra eller dårlig dette er.

Onsdag ble det tatt et bilde av Katie Holmes mens hun matet datteren Suri med flaske. Bildet ble tatt i New York på filmsettet til filmen «The Romantics». Og som det meste lille Suri foretar seg, blir det grundig analysert av sladrepressen. Det amerikanske magasinet US har fått flere barneleger til å uttale seg om «hendelsen».

– Hun burde vært avvent fra flaske som ettåring, sier Jennifer Shu, barnelege og medforfatter av boka «Food Fight».

– Når barn blir ni måneder gamle har de både den mentale forståelsen av, samt en munn som kan takle avvenning. De er da i stand til å drikke fra en suttekopp eller en kopp med sugerør. Utviklingen på dette området skjer ganske tidlig, og det er dumt å få unger til å krype når de egentlig kan gå, mener hun. Og råder Cruise og Holmes til å gi datteren andre trygghetselementer, som en koseklut eller bamse.

Likevel rykker en annen lege til og mener det ikke er så farlig med litt flaskekos. Barnelege Harvey Karp, som står bok DVD-en og boka «The Happiest Toddler on the Block», sier: – sutting er normal for unger når de kjeder seg eller er trøtte. Så lenge de ikke holder flaska i munnen i timevis går det nok bra, mener han – og framholder at tommelsutting kan være en vanskeligere uvane. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2