Krangler om mannekyss

– Jeg er en artist, ikke en barnevakt, fastslår Adam Lambert, som ikke vil unnskylde seg etter sitt omdiskuterte mannekyss og påfølgende simulering av oralsex.

Høyst uventet kysset «American Idol»-finalisten et av bandmedlemmene sine under American Music Awards i starten av uken.

Det førte til at programmet «Good Morning America», som lages av ABC som også står for AMA-prisutdelingen, droppet ham som gjest som hevn, skriver Entertainment Weekly.

Derimot ville den rivaliserende CBS-kanalens «The Early Show» ha ham med – og viste også et klipp av det omdiskuterte kysset. Riktignok i sensurert utgave, med selve kyssescenen gjort uskarp – før de rett etterpå viste et høyst usensurert jentekyss, nemlig mellom Madonna og Britney Spears fra 2003.

Nå raser homofile organisasjoner i USA mot «The Early Show»s avgjørelse. En talsmann for showet fortsetter å forsvare avgjørelsen, og sier at Madonna-klippet «er så kjent» mens Adam Lamberts herrevri fremdeles «er svært omdiskutert» og «for alt vi vet kan få rettslige følger», heter det.

– Det å viske ut Adam Lamberts kyss (...) forsterker dobbeltmoralen som åpent homofile artister utsettes for, sa president for Gay & Lesbian Alliance Against Defamation, Jarrett Barrios. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2