Kongefamiliens realitydeltakelse: – Har et større ansvar

Denne høsten blir et ansikt fra kongefamilien å se på TV, med Maud Angelica Behn (20) sin reality-debut.

KOKKEPROGRAM: Maud Angelica Behn deltar i «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» på TV 2 denne høsten. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2
KOKKEPROGRAM: Maud Angelica Behn deltar i «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» på TV 2 denne høsten. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

I juni ble det kjent at Maud Angelica Behn deltar i realityprogrammet «Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» denne høsten. Det gjør hun med elleve andre kjente fjes.

Deltakelsen vil også være hennes reality-debut. Hun er derimot ikke den eneste fra kongefamilien som har deltatt i et TV-konsept. Hennes mor, prinsesse Märtha Louise, og søsteren Leah Isadora Behn (18) har også vært å se på TV de siste årene – alle i den norske arverekken.

– Uvant

Når TV 2 møter Maud Angelica Behn på høstlanseringen i Grieghallen, har hun positive ord å si om deltakelsen i realityprogrammet.

– Jeg tror det blir veldig gøy, men det var uvant å bli filmet hele tiden. Jeg gleder meg til å bli kjent med nye folk og lage mat, så jeg tror det blir veldig gøy, sier hun.

Som deltaker i et matprogram, kan hun derimot avsløre at matkunnskapene ikke har vært helt på topp.

– Jeg kunne garantert vært bedre. Jeg kunne kanskje ha startet noen brannalarmer, men det går bra, for nå kan jeg bli flinkere. Jeg gleder meg til å lære.

I familiens fotspor

Det er ikke noe hverdagssyn å se medlemmer av kongefamilien delta i reality. Den siste tiden har dog tre i den norske arverekken og samme kjernefamilie vært å se på TV.

Både moren og lillesøsteren har deltatt i TV-programmer tidligere, med Leah Isadora i «Powerwomen» og prinsesse Märtha Louise i TV 2s «Märtha» og «Helt Harald».

– Det er veldig gøy at vi alle har den felles erfaringen og at jeg fikk lov til å prøve noe nytt, sier 20-åringen.

Det er ikke bare Behn som skal pryde TV-skjermen denne høsten på kanalen. I april ble det kjent at kronprinsparet får egen dokumentarserie på TV 2. Både kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit fylte denne sommeren 50 år. Det har de markert ved å reise Norge rundt.

Se de første bildene fra «Kronprinsparet – vårt Norge» i videoen under:

Ole-Jørgen Schulsrud Hansen er kongehusekspert i TV 2 og forteller at plasseringen i arverekken har noe å si på når kongelige deltar i realityserier.

– Det er ikke vanlig å se kongelige i realityserier, men desto lenger ut i arverekken, desto mindre kontroversielt er det. Mannen til Zara Tindall (dronning Elizabeth IIs barnebarn) var med i en britisk reality i fjor, uten noen store kontroverser rundt det. Kongelige har dog et større ansvar for hva de tar del i. Alt de foretar seg har en innvirkning på monarkiet, både negativt og positivt, forteller han.

Selv synes Behn at hun synes det er gøy at hun kan gjøre «sin egen greie» når hun er lenger ut i arverekken.

ROS TIL PROGRAMLEDERNE: Maud Angelica Behn skryter av programlederene Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2
ROS TIL PROGRAMLEDERNE: Maud Angelica Behn skryter av programlederene Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm. Foto: Ole Enes Ebbesen / TV 2

– Gjorde det lettere

Med sin reality-debut får TV-seerne muligheten til å bli kjent med Behn. 20-åringen beskriver dette som litt uvant og skremmende, men også koselig og gøy.

Hun skryter av programlederene Truls Svendsen og Eyvind Hellstrøm, som har vært med på å gjøre opplevelsen lettere for henne.

– Det var koselig å bli kjent med dem. Det føltes ut som at de passet veldig på oss og har hatt lyst til at vi skal lære. Så det setter jeg pris på, sier hun og fortsetter:

– Det gjorde det mye lettere for meg når jeg bare gikk ut i noe helt nytt og skummelt.

«Kokkeskolen med Truls og Hellstrøm» har premiere denne høsten på TV 2 Direkte og TV 2 Play.