TROPP 1: 12 unge voksne skal delta i Kompani Lauritzen: Tropp 1. Foto: Matti Bernitz
TROPP 1: 12 unge voksne skal delta i Kompani Lauritzen: Tropp 1. Foto: Matti Bernitz

Dette blir nytt i Kompani Lauritzen: Tropp 1

TV 2 gjør endring i det nye Kompani Lauritzen-programmet, Tropp 1.

Mandag er det premiere på det nye konseptet Kompani Lauritzen: Tropp 1.

Under befalets strenge ordre skal 12 unge voksne, med ulike utfordringer, teste grenser og forhåpentligvis bli en bedre versjon av seg selv.

Over 3000 meldte seg på programmet. Én av dem som ble plukket ut var Julian Rassat (23) fra Fredrikstad. Han ønsket å gå gjennom noe som var tøft, og som ville styrke han – både fysisk og mentalt.

DELTAKER: Julian Rassat er en av deltakerne i Tropp 1. Foto: Matti Bernitz
DELTAKER: Julian Rassat er en av deltakerne i Tropp 1. Foto: Matti Bernitz

– Jeg gir meg med en gang det stanger imot. Jeg reflekterer heller ikke over hva jeg gjør i mange tilfeller. Det er ting jeg ønsker å bli bedre på, fortalte han til TV 2 tidligere i år.

Opprinnelig ide

Kjendisversjonen av Kompani Lauritzen ble en seersuksess, har så langt kulminert i tre sesonger.

Overfor TV 2 forklarer Dag Otto Lauritzen (66) at han og Kristian Ødegård (48) i utgangspunktet hadde en annen plan for programmet.

– Det var dette som var den opprinnelige ideen, da jeg og Kristian skapte Kompani Lauritzen. Vi ønsket at flere skulle få sjansen til å se hvor bra det er å være i militæret, få litt disiplin, og utfordre seg selv – i tillegg til å være utenfor komfortsonen for å finne ut hvem de er, forteller obersten.

IDE: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er glade for at de endelig får gjennomført ideen sin. Foto: Matti Bernitz
IDE: Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård er glade for at de endelig får gjennomført ideen sin. Foto: Matti Bernitz

Endring

Fordi deltakerne skal få teste grenser og komme seg ut av komfortsonen, er det gjort endringer i det nye konseptet.

I kjendisversjonen må deltakerne gjennom en dimmekamp for å beholde sin plass på Setnesmoen leir.

Dimmekampen uteblir i Tropp 1.

– I denne serien har vi kuttet ut dimmekamper fordi vi ønsker at de unge skal få så mange verktøy som mulig, slik at de skal komme seg noen steg videre i voksenlivet, forklarer han og fortsetter:

KONKURRANSER: Deltakerne skal teste grenser i ulike konkurranser, men dimmekampene uteblir. Foto: Matti Bernitz
KONKURRANSER: Deltakerne skal teste grenser i ulike konkurranser, men dimmekampene uteblir. Foto: Matti Bernitz

– Konkurranselementet skulle ikke være der, men heller at de skal bli den beste versjonen av seg selv.

Rørende serie

Lauritzen er stolt over serien, som han tror blir fantastisk og rørende for seerne.

– Det blir en veldig rørende serie, det er det ikke tvil om. De kommer helt uforberedt på hva som møter dem i etterkant av innspillingen. De er helt forsvarsløse når de kommer inn, og er veldig åpne, forteller han.

Lauritzen legger ikke skjul på at han kjente på frykten, etter å ha filtrert seg gjennom over 3 000 søknader.

– Alle kom inn porten, men det var absolutt en tanke vi hadde – om noen ville trekke seg i siste sekund, sier han og utdyper:

– De har forskjellige utfordringer, som voksne flest har. Disse har kanskje ikke funnet helt sin plass i voksenlivet. Noen har sosial angst, noen bor hjemme hos mor og ikke har etablert seg på egenhånd. Noen gamer hele natten, mens andre har få venner. Det er flere utfordringer.

65-åringen synes det er spennende å se at konseptet fungerer, og avslører at deltakerne knyttet raskt sterke bånd til hverandre.

– Man knytter et bånd der inne som er veldig vanskelig å forstå, for de som ikke har opplevd det samme. Det ser man også i kjendisversjonen, sier han.

– De blir kjørt knallhardt, med lite mat og søvn i perioder. Det er prestasjoner som det bare er å klype seg i armen av. De utfordret seg selv, og pushet hverandre til å gjennomføre. De får en mestringsfølelse over ting de aldri trodde de kom til å gjøre.

Stolt

Da konseptet ble lansert for første gang i 2020, tok det seerne med storm. Deltakerne som Lauritzen har snakket med har ikke vært i tvil om at den militære erfaringen har vært verdifull.

– Alle de har jeg har snakket med sier at det har betydd noe og gjort noe med dem. De kommer sterkere ut av det på den andre siden, og er klar over hvem de er som person.

– Jeg føler meg veldig stolt. Det er fantastisk å lage en underholdningsserie, hvor mange forskjellige mennesker kommer inn. Det er ikke baksnakking, ingen allianser eller noen som prøver å skaffe seg fordeler overfor noen andre. De støtter hverandre, og det er gode verdier i praksis. Det er moro å være med å se utviklingen på nært hold, sier han.

Tropp 1 har premiere mandag 24. oktober. Se det på TV 2 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag, og når du vil på TV 2 Play.