Skattelistene 2022:

Knuser alle andre på listen – over 300 millioner i formue

Har du moret deg med å se på de mest populære TV-programmene i 2023? Her er en oversikt over hva de tjente.

DELTAKERE: Anders Rydning, Tome Damli Aaberge og Erlend Christoffersen har alle vært med i hvert sitt populære TV-program denne høsten. Foto: TV 2/NRK
DELTAKERE: Anders Rydning, Tome Damli Aaberge og Erlend Christoffersen har alle vært med i hvert sitt populære TV-program denne høsten. Foto: TV 2/NRK

Denne saken inneholder en oversikt over hva deltakerne i noen av årets seersuksesser tjente i 2022.

Artikkelen tar utgangspunkt i programmene «Skal vi danse», «Forræder», «Stjernekamp», «Farmen», «Jakten på kjærligheten» og «71 Grader Nord – Norges tøffeste kjendis».

NB: Tallene i skattelistene kan være misvisende av forskjellige grunner, les mer om dette her.

Her kan du for øvrig søke på hvem som har tjent mest i alle norske kommuner.

HØYEST FORMYE: «Jakten på jærligheten»-bøndene i 2023 var Sigrid Tolsby, Martin Amundrød, Erlend Christoffersen og Thomas Downes. En av disse bøndene hadde høyest formue av samtlige i artikkelen. Foto: Tor Lindseth
HØYEST FORMYE: «Jakten på jærligheten»-bøndene i 2023 var Sigrid Tolsby, Martin Amundrød, Erlend Christoffersen og Thomas Downes. En av disse bøndene hadde høyest formue av samtlige i artikkelen. Foto: Tor Lindseth

«Skal vi danse»

Aslak Maurstad (31) og Alexandra Joner (33) danset seg inn i hjertene til det norske folk, og ble stående igjen som finalister.

Joner trakk det lengste strået i finalen, men på inntektssiden er det en annen deltaker som troner øverst.

Av deltakerne er det «God morgen Norge»-kokken Christer Rødseth som hadde høyest inntekt, med over 1,4 millioner kroner.

«Forræder»

Det ble en dramatisk sesong av «Forræder», og for første gang var det de lojale som kom seirende ut til slutt.

Jon Martin Henriksen (33) og Marlene Stavrum lurte den forræderske Oskar Westerlin (25) i siste episoden, og stakk av med pengepotten. Sidene årets tall er hentet fra 2022, er ikke pengepremieren med i begrensingen i disse tallene.

Det hadde kanskje ikke utgjort så stor forskjell uansett, siden det var en rekordliten mengde sølvbarrer til vinnerne.

På toppen av inntektslisten er det ingen ringere enn eiendomsmegler Karianne Amlie (46) som troner øverst, med god margin. Hun hadde en inntekt på over 3,2 millioner kroner.

«Stjernekamp»

Odd René Andersen (55), som både er kjent fra solokarrieren sin, men også som vokalist i flere band, vant «Stjernekamp».

Han slo Mari «Bella» Bølla Eriksen (19), i finalen, som faktisk er så ung at hun er synlig på skattelistene for aller første gang.

Trikset du bør kunne i dag, se video:

Noe pengepremie får man ikke av å vinne «Stjernekamp». Man får derimot en statuett og eksponering av NRK.

Den som gjorde det best i 2022 av «Stjernekamp»-gjengen, var Tone Damli (35). Hun hadde høyest inntekt og høyest formue, på henholdsvis 1,3 millioner og 3,3 millioner.

«Farmen»

Til slutt var det Anders Rydning (37) som kunne slippe seiersbrølet løs, og smykke seg med tittelen som årets «Farmen»-vinner.

Han dunket ut unggutten Martin Hals Johannessen (24) i den store finalen.

GJENGEN: Dette var årets «Farmen»-deltakere. Foto: TV 2
GJENGEN: Dette var årets «Farmen»-deltakere. Foto: TV 2

Skal man tro skattelistene, er det mange som tjente langt mer i sine «vanlige» jobber, enn som forpaktere i 1923 – hvor betalingen tross alt oftest er noen få kronestykker man kan bruke på markedet.

Rydning hadde trolig ikke trengt pengepremien, for han kan smile hele veien til banken med en formue på over 20 millioner kroner.

På inntektssiden er Yassin El Barkani (31) den eneste som er oppført med en inntekt på over én million kroner.

«71 Grader Nord – Norges tøffeste kjendis»

Bilal Saab (24) dunket ut både idrettsutøvere og komikere da han vant «71 Grader Nord – Norges tøffeste kjendis».

Han klarte denne bragden, selv om han lever med den kroniske sykdommen Bekhterevs.

Faktisk troner han også øverst på formueslisten, med over 6,7 millioner kroner.

Flere av deltakerne som måtte seg slått av 24-åringen i finalen, slår han dog på inntektslisten. Øverst er komiker Terje Sporsem (47) med rett under 3 millioner i inntekter.

«Jakten på kjærligheten»

Det var ikke alle av «Jakten»-bøndene som fant kjærligheten i årets sesong, men for Sigrid Tolsby (30) og Ben Frogner (30) er det fortsatt fryd og gammen. Hun troner også øverst av bøndene på inntektssiden, med over 1,1 millioner kroner.

Erlend Christoffersen (40), som dessverre var en av dem som ikke fant sin sjelevenn på TV, sa allerede før sesongen startet sa han at han hadde en plan for potensielle «golddiggers» som meldte seg på programmet.

Det er kanskje ikke så rart, for han har en solid formue på hele 376.873.147 millioner kroner.