Hadia Tajik:

Klar for «Skal vi danse»: – Skal vise nye sider

– Min danseerfaringer er litt begrenset. Jeg har gått på dansekurs med mannen min, og det er omtrent det, forteller Hadia Tajik til TV 2.

Sjelden har det vært en så overraskende deltaker i «Skal vi danse» som den profilerte norske politikeren Hadia Tajik (40).

Tajik har hatt en lang karriere som politiker og har innehatt flere prominente posisjoner, både som kulturminister og nestleder for Arbeiderpartiet. Politikeren skal nå utover høsten vise TV-seerne at hun har en – til nå – skjult danseglede.

– Vi kommer til å være det paret som har det mest gøy på parketten. Det jeg ikke har av danseerfaring skal jeg klare å kompensere med disiplin og entusiasme, sier Tajik til TV 2.

Se listen over alle «Skal vi danse»-deltakerne her.

FRA POLITIKKEN: Hadia fra den gang hun var kulturminister. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix
FRA POLITIKKEN: Hadia fra den gang hun var kulturminister. Foto: Terje Bendiksby/Scanpix

Hun innrømmer at hun er stor fan av programmet og har fulgt tett med i mange sesonger.

– Jeg har fulgt med så lenge og har hatt lyst til å være med. Så da de endelig spurte så var det lett å si «ja».

– Hvor mye har du danset tidligere?

– Min danseerfaring er litt begrenset. Jeg har gått på dansekurs med mannen min, og det er omtrent det. Men jeg elsker å danse, så det jeg kan by på er i alle fall masse danseglede og entusiasme, sier hun og ler godt.

Viljestyrke fra politikken

Hadia Tajik er kjent for sitt seriøse og engasjerte politiske arbeid, men hun er nå klar for å vise helt nye sider av seg selv i «Skal vi danse».

– Det er noe med de formatene som jeg har vært i før, som debattformater og seriøse nyhetsprogrammer der jeg har kommentert på alvorlige saker. Da ser man andre sider ved folk enn det man gjør i et program som «Skal vi danse».

Med rosa, skinnende kjole med høy splitt, framstår politikeren helt annerledes enn i Stortingssalen.

– Det handler ikke om at jeg skal endre meg, men nå får dere kanskje se andre sider ved meg enn det dere er vant til. Jeg håper det blir gøy.

– Så nå kommer du til å slå ut håret?

– Ja, det kommer jeg til å gjøre, sier hun og ler.

GAMMEL DRØM: Hadia Tajik har lenge drømt om å være med i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2
GAMMEL DRØM: Hadia Tajik har lenge drømt om å være med i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli / TV 2

Hun innser at noen av hennes konkurrenter har en del fordeler, men det skremmer ikke politikeren av den grunn. Hun gleder seg til å bli utfordret, for viljestyrke og utholdenhet er noe hun tar med seg fra politikken.

– Jeg ser at en del av de andre deltakerne er veldig godt trente og har veldig gode forutsetninger for å være med i denne dansekonkurransen. Det gjør at jeg synes dette er litt skummelt, men det er jo litt av spenningen. Kanskje jeg kan få lov til å være en slags «underdog», sier hun.

SMÅBARNSMOR: Hadia Tajik ute på trilletur med datteren Sofia. Foto: Sveinung Kyte / TV 2
SMÅBARNSMOR: Hadia Tajik ute på trilletur med datteren Sofia. Foto: Sveinung Kyte / TV 2

Tror flere har en hemmelig drøm

Tajik er ikke redd for å få tyn fra andre politikere for at hun nå er med i danseprogrammet.

– Det tror jeg at de tar med et smil. Jeg tror det er ganske mange av kollegene mine som både ser på og som har en hemmelig drøm om å være med, sier hun til TV 2.

– Da jeg hadde en hilsen i forrige sesong til de som deltok, la jeg merke til at Jonas (Gahr Støre, journ. anm.) sa at det var det programmet han hadde mest lyst til å være med på, sier hun med et glimt i øyet.

Hun mener selv at Støre er god til å danse og at han hadde gjort det bra på parketten.

Donere honoraret

Politikeren kan fortelle til TV 2 at hun har en spesiell plan for hva hun skal gjøre med honoraret.

– Honoraret for å delta vil bli direkte utbetalt til Stiftelsen Ingrid Aunes minnefond. Ingrid var en god venninne som gikk bort i en båtulykke sommeren 2019. Hun var òg ordfører i Malvik kommune. Jeg vet at hun ville elsket å være med selv, og hun ville gledet seg over å se meg prøve meg, skriver hun i en melding til TV 2.

– Hun hadde en enorm entusiasme for alt som handla om livsglede, farger og musikk - og ville ringt meg flere ganger i uka med innspill til neste ukes dans. Vi deltok på swingkurs sammen for mange år siden.

Travel høst

AP-politikeren er småbarnsmor og hjemme har hun datteren Sofia (2). Det blir en travel høst og det er mannen, Kristian Skard, som må stille opp, når hun skal trene og danse utover høsten.

– Det blir en travel høst. Det blir en logistisk utfordring, men jeg har heldigvis en mann som er veldig entusiastisk tilhenger av at jeg er med her. Så vi skal få dette til å gå, avslutter Hadjik til TV 2.

«Skal vi danse» har premiere på TV 2 Direkte og TV 2 Play lørdag 26. august.