«The Voice» 2023:

Kira Elisabeth Dalan-Eriksen vant «The Voice»

H3 ARENA, FORNEBU (TV 2): Kira Elisabeth Dalan-Eriksen (19) gikk til topps i årets sangkonkurranse og kan smykke seg med tittelen «Norges beste stemme».

19-åringen kunne slippe seiersbrølet løs da hun hadde blitt stemt frem av det norske folk som vinner av den 8. sesongen av «The Voice».

Med det kunne hun ta med seg førstepremien hjem – en bil og platekontrakt med Universal Music.

– Jeg har ikke ord, egentlig. Jeg er veldig takknemlig. Det er veldig, veldig gøy, sier en sjokkert vinner til TV 2 etter finalesendingen, og fortsetter:

– Nå blir det en liten fest. Det blir det.

VINNER: Kira Elisabeth Dalan-Eriksen kunne juble etter å ha vunnet «The Voice» 2023. Her med programleder Siri Avlesen-Østli. Foto: Thomas Andersen / TV 2
VINNER: Kira Elisabeth Dalan-Eriksen kunne juble etter å ha vunnet «The Voice» 2023. Her med programleder Siri Avlesen-Østli. Foto: Thomas Andersen / TV 2

For sangtalentet var seieren uventet.

– Jeg forventet ikke å gå til superfinalen i det hele tatt, fordi alle er utrolig dyktige.

Planene videre er klare:

– Nå har jeg tydeligvis platekontrakt. Ikke noe jeg forventet. Så da blir det å jobbe med musikken, og kose meg med det.

Se hele vinnerintervjuet med Kira Elisabeth Dalan-Eriksen i videoen øverst i saken.

Kiras mentor gjennom sangkonkurransen, Espen Lind (52), var tydelig stolt og glad da TV 2 møtte ham backstage.

– Jeg må innrømme at det føles veldig godt. Jeg er veldig glad for at Kira vant, sier han.

Artisten har bare lovord å si om fredrikstadjenta.

– Det har vært veldig fint å samarbeide med Kira. Hun er åpenbart talentfull, men også smart og hardtarbeidende. Hun er villig til å jobbe for å bli bedre. Jeg føler at hun har gjort alle de riktige grepene som hun skal gjøre i «The Voice». Kira er så god, at hun kan egentlig gjøre hva hun vil. Fremtiden er hennes.

Andreplass

Thomas Tvedt (31) som havnet på en andreplass, hang ikke med leppa. Den blide rogalendingen var glad på vinnerens vegne.

– Det føles kjempebra. Nå fikk jeg sunget alle sangene som jeg kunne, og Kira er en så verdig vinner. Vi har jo blitt veldig godt kjent, uttrykker han.

Intervju med superfinalistene

31-åringen oppsummerer «The Voice»-reisen på følgende måte:

– Det har vært et kjempespennende sirkus. Det jeg sitter igjen med nå er mest at dette er en veldig lærerik arena. Vi er med på en kjempeproff produksjon. Her er det læring på speed. Vi er nødt til å stille opp forberedt eller så går det galt for oss. Her blir vi tatt veldig på alvor.

– Hva er planene nå?

– Planen er å holde på med musikk. Men nå har jeg jo fått sunget litt mer på TV enn det jeg trodde jeg skulle, og forhåpentligvis er det noen som har lyst til å høre mer av det. Jeg har i hvert fall tenkt å gjøre konserter, så får vi se om det dukker opp noe musikk på Spotify etter hvert.

SHOW: Alle finalister og mentorer sto på scenen under åpningen av årets «The Voice»-finale. Foto: Thomas Andersen / TV 2
SHOW: Alle finalister og mentorer sto på scenen under åpningen av årets «The Voice»-finale. Foto: Thomas Andersen / TV 2

Finalesendingen fra H3 Arena fredag kveld var fylt av nervepirrende spenning. I første halvdel satte de fire gjenværende deltakerne inn støtet med hver sine opptredener i håp om å vinne publikums hjerter.

Se finalistenes opptredener lenger ned i saken.

Isak Øvrevold (18) og Fredrik Amadeus Sannerud (17) trakk det korteste strået og måtte reise hjem underveis, mens Thomas Tvedt og Kira Elisabeth Dalan-Eriksen tok seg videre til superfinalen i den populære konkurransen.

I den avsluttende runden tolket Thomas «Vår beste dag» av Erik Bye, mens Kira gjorde en «Fordi jeg elsker deg»-versjon av Bob Dylan.

Slik var finalen

Årets store «The Voice»-finale ble sparket i gang av alle finalistene, samt mentorene Ina Wroldsen (38), Espen Lind (52), Yosef Wolde-Mariam (45) og Jarle Bernhoft (46) som fremførte 90-tallshiten «You Get What You Give» av New Radicals.

Se åpningsnummeret fra finalen av The Voice

Etter åpningsnummeret skulle de fire finalistene gi jernet i den første runden av finalen.

Thomas Tvedt fra team Ina var først ut blant deltakerne. Rogalendingen sang den vakre Michael Bolton-låten «Go the Distance» fra filmen «Hercules». Han ønsket å formidle sin heltekamp gjennom finaleopptredenen.

Salen kokte, og 31-åringen fikk stående applaus av mentor Ina og publikum.

– Jeg har sjeldent møtt en sånn fighter. Jeg har sjeldent møtt en fyr som er så åpen, klok, dyktig. Det at du står her i kveld er fullstendig fortjent. Du er så bra. Du kommer til å gå «the distance», uansett, roste mentoren hans.

– Thomas, jeg har blitt veldig glad i deg. Uansett hvordan det kommer til å gå i kveld, så gleder jeg meg til å se hvordan det går fremover. Du leverer bra greier, sa Jarle.

Yosef slang seg på.

– Du er en ganske inspirerende person, Thomas. Du er veldig ærlig, og jeg føler mange kunne tatt lærdom av hvordan du tilnærmer deg livet generelt.

– Du er fantastisk

Isak Øvrevold fra team Espen fremførte «Slo så hardt» av Sondre Justad.

Mentor Espen reiste seg fra stolen med et smil om munnen etter endt sang. Han mente at bodøværingen hadde levert hver gang gjennom sesongen, og at han også har vist en stor personlig utvikling.

– Isak, du har levert hver eneste gang du går på scenen. Du blir bare bedre og bedre. Du kom inn i konkurransen som et ubeskrevet blad, og så står du her med musikalitet og glimt i øyet. Jeg er så stolt av deg. Dette er en ekte popstjerne, skrøt han.

– Det har vært fantastisk å se reisen din. Du fortjener å være her i kveld. Well done, sa mentorkollega Ina.

– Det her er en ekte popstjerne

Kira Elisabeth Dalan-Eriksen fra team Espen klinket til med Rihannas «What Now». En låt fredrikstadjenta hørte mye på under en periode hvor hun følte seg alene og utenfor.

19-åringen fikk samtlige av mentorene opp fra stolene.

Mentor Espen frydet seg.

– Du har jobbet som en helt. Du brant deg inn i bevisstheten til publikum med «E du nord», og så har det vært stigning deretter. Du har en råskap. Fenomenalt. Fantastisk!, sa han ivrig.

52-åringen fikk støtte av makkerne.

– Du har klimpret, og du har blitt så god. Og det er bare å fortsette, sa Ina

– Bomber og granater. Du synger så bra at det nesten er ufattelig. Pipes, påpekte Jarle, og mente at hun hadde vokst siden første stund.

– En ufattelig råskap

Fredrik Amadeus Sannerud fra team Yosef rundet av første halvdel av kvelden med «Befri meg» av Jan Eggum på egen dialekt. Jubelrop hørtes lang vei etter finaleopptredenen.

Mentor Yosef gliste.

– Jeg er veldig glad for at du har sloss for å velge låten. Den personen som kom på blind audition og den som står her i dag – det er vekst. Jeg er veldig stolt av deg, Fredrik, sa han.

– Du er en av de fineste bekjentskapene i «The Voice». Du har en varme, trygghet og ro, og er flink til å fremheve låter som viser den siden av deg, mente Espen.

Fra Jarle kom blant annet følgende kommentar:

– Musikkens Robin Hood.

– Du kan nå så langt du vil

Fire ble så til to – og det var tid for den avgjørende superfinalen før det ble kjent hvem som stakk av med seieren.

Kira var førstemann ut i superfinalen og fremførte nydelige «Fordi jeg elsker deg» av Bob Dylan. Sangtalentet hadde fått med seg faren sin på saksofon på scenen.

Hele salen jublet og trampeklappen sto i taket etter endt fremføring. Mentor Espen var nærmest tom for ord.

– Jeg elsker det Kira gjør i finalen. Jeg elsket at du sang den på finnmarksdialekten din. Dette funker for meg, sa han.

– Du er The Voice. Det er så bra!, konstaterte Jarle.

Yosef kom også med rosende ord.

– Jeg blir nesten lei meg av å reise meg opp hver gang, men jeg kan ikke ikke gjøre det. Du er amazing, sa han.

– Du er så ekte

Thomas' andre finalebidrag var «Vår beste dag» av Erik Bye. Iført dress, satt han ved pianoet, og nydelige toner trillet ut i rommet.

Ina var fylt av tårer.

– Det er en ære å bli kjent med deg. Den utstrålingen du har – jeg elsker å være der. Jeg har aldri møtt noen som har en sånn stå-på-vilje som deg, uttrykte hun.

– Thomas, du er alltid god. I dag synes jeg du er kjempegod. Det er umulig å ikke like deg. Jeg synes du er god som alltid. Veldig, veldig bra, sa Espen.

– Du fortjener alt

Se hele årets sesong av «The Voice»TV 2 Play.