Jade Goodys liv kan bli film

Historien om Jade Goodys liv – og død – kan bli til film.

Det opplyste vennene til realitystjernen, som døde av kreft søndag, 27 år gammel – etter et sykeleie i full offentlighet. Goody begraves 4. april, og det forventes at tusenvis av mennesker vil stå langs begravelsesfølgets rute og deretter følge kirkeseremonien på TV-skjermer utenfor.

– Historien hennes er som laget for en biografisk film. Hun har fanget stemningen i en hel nasjon. Vi snakker om det, og ønsker fremstøt velkommen, sier Danny Hayward, en av de tre vennene som sitter i styret for fondet som skal sørge for Goodys to sønner Bobby (5) og Freddie (4) til The Times.

Avisen skriver at familien hennes ønsker filmregissør Nick Love inn på banen. Han sto bak «The Football Factory» fra 2004, om britiske hooligans, og som også produserte «Bronson», biografien om Storbritannias voldeligste fange. Representanter for Loves filmselskap Vertigo Films sier han «er svært smigret» over henvendelsen.

I mellomtiden jobber flere forlag for fullt for å få frem bøker om den tidligere Big Brother-deltakeren som rørte en hel nasjon med sin åpenhet rundt sin dødelige sykdom.

Men det er blitt full krangel mellom utgiverne av en tidligere skrevet selvbiografi, som nå utgis på nytt med ny tittel for å være «aktuell» til tross for at den er skrevet før hun fikk sin kreftdiagnose i februar i fjor, og med Goodys offisielle «kreftdagbok». Også familien raser mot den oppdaterte boken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2