FESTMAT: Charlotte og Idars lammecarré med plommesaus og stekte småpoteter Foto: Fingrene av fatet / TV 2
FESTMAT: Charlotte og Idars lammecarré med plommesaus og stekte småpoteter Foto: Fingrene av fatet / TV 2

Inviter gjester på lammecarré til helgen

Få kokkenes oppskrifter fra Fingrene av fatet

I kveld er må forreteningsmann Idar Vollevik og fotballekspert Steffen Iversen lage lammecarré sammen med kokkene Charlotte Mohn Gaustad og Reneé Fagerhøi.

Få oppskriftene fra programmet nedenfor.

Charlotte og Idars lammecarré med plommesaus og stekte småpoteter

Ingredienser:

  • 1,5 kg lammecarré
  • ½ ingefærrot
  • 5 dl soya- eller rapsolje
  • Ett beger plommer
  • ½ fl rødvin
  • Balsamicoeddik
  • 1 ss honning
  • Salt, pepper
  • ½ beger crème fraîche
  • 1 økologisk sitron
  • 600 g småpoteter
  • 200 g meierismør
  • 1 kvast rosmarin
  • 4 hvitløksfedd
  • ½ pk ruccula
  • ½ pk feltsalat
  • 1 pk grønne bønner
  • 1 sjalottløk
  • Olivenolje

Fremgangsmåte:

  1. Ha potetene i en kjele med lettsaltet vann og kok de møre.
  2. Snitt fettet på lammecarreen i ruter, gni kjøttet inn med salt og pepper og brun det i en varm panne på alle sider.
  3. Sett kjøttet med fettsiden ned i panna inn i ovnen på 175 grader til kjernetemperaturen er ca 58 grader. Ta kjøttet ut og legg det til hviling på en tallerken.
  4. Hell av vannet på potetene og la de dampe godt av seg.
  5. Ha ca 100 g smør i stekepanna som lammet er stekt i og brun det lett sammen med rosmarin og hvitløksfedd.
  6. Ha i potetene og knus de lett nedi fettet. Sett hele stekepanna inn i ovnen så potetene får brunet seg godt.
  7. Kok opp rødvin og 2 ss balsamicoeddik og kok det litt inn.
  8. Ha i plommene, honning og litt pepper og la det koke i ca 15 min. Smak til.
  9. Bland crème fraîche sammen med litt revet sitronskall, sitronsaft, salt og pepper.
  10. Skrell ingefæren og bruk en aspargesskreller til å lage tynne skiver. Finsnitt skivene i tynne strimler.
  11. Varm opp frityrolje til medium varmt og friter strimlene gylne.
  12. Snitt de grønne bønnene på langs og forvell de i lettsaltet vann.
  13. Vend bønnene sammen med ruccula og feltsalat, finsnittet sjalottløk, sitronsaft og olivenolje.
  14. Skjær kjøttet i skiver ved å dele det mellom hvert bein.
  15. Anrett kjøttet sammen med plommesaus og crème fraïche på en tallerken. Server poteter og grønn salat ved siden av.
Reneé og Steffens lammecarré med røvdinsjy. Foto: Fingrene av fatet / TV 2
Reneé og Steffens lammecarré med røvdinsjy. Foto: Fingrene av fatet / TV 2

Reneé og Steffens lammecarré med rødvinsjy

Ingredienser:

  • 1stk lammecarré med pussede ben nøytral olje
  • 1 hel hvitløk -delt i to
  • 3 stk sjalottløk -delt i to
  • salt og pepper
  • fesk timian
  • fersk rosmarin
  • 2ss demerara-sukker
  • ½ dl rødvinseddik
  • 2dl rødvin
  • 2ss meierismør

Fremgangsmåte:

  1. Rut lammecarreen lett på fettsiden med en skarp kniv.
  2. Gni inn med salt og pepper. Varm en jernpanne med litt nøytral olje og brun lammet godt på begge sider, legg lammet på en rist og sett det inn i ovnen på 200 grader. Bruk temperaturmåler og stek til den viser 56C.
  3. Tilsett hvitløk, sjalottløk og brun lett, tilsett timian og rosmarin kok ut med rødvinseddik, sukker og rødvin, reduser til halvparten, sil og pisk inn smøret.
  4. Smak til med salt.

Mandelpotetstappe med grønnkål

Ingredienser:

  • 6 stk mandelpoteter, skrelt
  • 100 gr grønnkål, renset
  • 3 ss meierismør
  • 2 dl kremfløte
  • salt og cayennepepper

Fremgangsmåte:

  1. Skrell mandelpoteten og del i grove biter. Kok i usaltet vann til potetene er møre.
  2. Sil av vannet, mos poteten med en stapper sammen med fløte og smør.
  3. Blanche revet grønnkål kjapt i litt vann og vend inn i potetstappen, smak til med salt og cayennepepper.

Stekt blomkålskive

Ingredienser:

  • 1 stk blomkål
  • olivenolje
  • salt
  • En håndfull ristede skåldede mandler

Fremgangsmåte:

  1. Del en tykk skive av blomkål og gni inn i litt olivenolje, legg den på samme stekebrett som lammecarreen og la steke til den er skikkelig brun og gylden.
  2. Legg en stor skje med grønnkålstappe i midten av flat tallerken med litt kant, gjerne en retro tallerken med mønster.
  3. Trancher carreen og legg tre fine ”chops” rundt stappen, legg blomkålskiven på siden og strø over mandler og godt med rødvinssjy.

Mer innhold fra TV 2