Hamburgere á la Fingrene av fatet
Kokkene i TV-programmet har laget sine favorittburgere. Her er oppskriftene.

Onsdag sto det hamburgere på menyen på Fingrene av fatet. Stjernekokk Danièl Roguè Madsen og håndballspiller Linn Jørum Sulland gikk for hamburgere med coleslaw og chipotle-majones
Kokk og Matskribent Øyvind Hjelles hamburgeroppskrift finner du lenger ned.
Her er Daniels hamburgerrett
Ingredienser:
Burger
- 100 g fett til burger
- 500 g kvernet storfe
- 1 ss worchester sauce
- ts ss soyasaus
- 1 ss timian,tørket
- 1 fedd hvitløk, revet
- sort pepper og salt
- 4 stk Brioche burgerbrød
- 8 skiver cheddar ost
- 8 stk bacon skiver, stekt
- 4 stk store salatblader
- 1 stk bifftomat, delt i tynne skiver
Chipotle majones
- 4 dl majones
- ½ stk appelsinjuice
- ½ fedd hvitløk
- ¼ stk rødløk
Chipotle(røkt chili) hel, Chipotle sauce eller chipotle pulver kan brukes til å ha i dressingen. Men den første vil gi ekstra mye smak.
Coleslaw
- ¼ stk kål
- 2 stk gulrot
- 1 stk fennikel
- 1 dl rømme
- 1 dl majones
- 1 ts salt
- ½ ts røkt paprikapulver
- ¼ ts løkpulver
- ¼ ts cayenne
- 1 ss cummin
Slik gjør du det
- For burgerene, rør sammen kjøtt og salt.
- Ha i så resten av krydrende og sausene.
- Lag 4 like store burgere.
- Bruk mandolin eller kutt kål, gulrot og fennikel i tynne skiver.
- Bland med majones, rømme og krydderiene. Smak til.
- Ha i grønnsakene.
- Stek bacon, kutt tomater og riv salat blader.
- For chipotle majonesen ha alle ingrediensene i en blender, kjøres smidig.
- Stek burgerne medium.
- Ha burgerbrødene i ovnen til de er gylne.
Øyvind Hjelles oppskrift på hamburgere
Kokk og matskribent Øyvind Hjelle og håndballspiller Karoline Dyre Breivang gikk for urfeburger med friterte løkringer, cheddar, tørrsaltet sprøtt bacon, hjemmelaget ketchup, coleslaw med bearnaisesmak.
Ingredienser for 4 posjoner
Burger
- 1 kg grovkvernet Urfe høyrygg .
- 14 gr salt
Løkringer
- 1 stk rødløk
- 2 ss mel
- 2 ss maizenna
- 1 ts bakepulver
- 1 stk eggehvite
- ½ ts salt
- 4 ss fløte
- Farris til det blir en pannekakerørekonsistens.
Ost
- 100 gr lagret engelsk cheddar.
Grov lyn ketchup
- 250 gr plommetomater
- 25 gr tomatpure
- 1 stk peperoncino chili
- 1/2 ts ingefær pulver
- ½ ts malt koriander
- 2 fedd hvitløk
- 1/2 stk gul løk
- 50 gr brunt sukker
- 4 ss rødvinseddik
- 1 klype malt kanel
Coleslaw
- ½ stk spisskål
- 100 gr finsalt
- ½ stk grovt revet eple
- 2 ss hakket fersk estragon
- 1 fedd revet hvitløk vanlig
- 4 ss majones
- 2 ss olivenolje god
- 1 ss rømme vanlig
- 1 ss sitron gul
- salt og svart grov pepper
Bacon
- 1 pakke tørrsaltet bacon
Burgerbrød
- 1 dl vann
- 1 dl melk
- 1/4 pk fersk gjær
- 320 gr mel
- 4 gr salt
- 10 gr sukker
- 1 stk eggeplomme
- 50 gr brunet smør
- 1 sammenpisket egg, flaksalt og sesamfrø til pensling og dryss.
Legg opp slik
- Burgern legges opp i sin helhet på fjøla først og løftes over på tallerken.
- Legg to skjeer coleslow på bunnen av brødet
- Legg på burgern med ost.
- Legg baconet på osten, ketchupen på baconet og løkringene på toppen.