Hamburgere á la Fingrene av fatet

Kokkene i TV-programmet har laget sine favorittburgere. Her er oppskriftene. 

FINGRENE AV FATET-OPPSKRIFT: Hamburgere med coleslaw og chipotle-majones FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2
FINGRENE AV FATET-OPPSKRIFT: Hamburgere med coleslaw og chipotle-majones FOTO: FINGRENE AV FATET / TV 2

Onsdag sto det hamburgere på menyen på Fingrene av fatet. Stjernekokk Danièl Roguè Madsen og håndballspiller Linn Jørum Sulland gikk for hamburgere med coleslaw og chipotle-majones

Kokk og Matskribent Øyvind Hjelles hamburgeroppskrift finner du lenger ned.

Her er Daniels hamburgerrett

 

Ingredienser:

 

Burger

  • 100 g fett til burger
  • 500 g kvernet storfe
  • 1 ss worchester sauce
  • ts ss soyasaus
  • 1 ss timian,tørket
  • 1 fedd hvitløk, revet
  • sort pepper og salt
  • 4 stk Brioche burgerbrød
  • 8 skiver cheddar ost
  • 8 stk bacon skiver, stekt
  • 4 stk store salatblader
  • 1 stk bifftomat, delt i tynne skiver

Chipotle majones

  • 4 dl majones
  • ½ stk appelsinjuice
  • ½ fedd hvitløk
  • ¼ stk rødløk

Chipotle(røkt chili) hel, Chipotle sauce eller chipotle pulver kan brukes til å ha i dressingen. Men den første vil gi ekstra mye smak.

Coleslaw

  • ¼ stk kål
  • 2 stk gulrot
  • 1 stk fennikel
  • 1 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 1 ts salt
  • ½ ts røkt paprikapulver
  • ¼ ts løkpulver
  • ¼ ts cayenne
  • 1 ss cummin

Slik gjør du det

  1. For burgerene, rør sammen kjøtt og salt.
  2. Ha i så resten av krydrende og sausene.
  3. Lag 4 like store burgere.
  4. Bruk mandolin eller kutt kål, gulrot og fennikel i tynne skiver.
  5. Bland med majones, rømme og krydderiene. Smak til.
  6. Ha i grønnsakene.
  7. Stek bacon, kutt tomater og riv salat blader.
  8. For chipotle majonesen ha alle ingrediensene i en blender, kjøres smidig.
  9. Stek burgerne medium.
  10. Ha burgerbrødene i ovnen til de er gylne.

 

Øyvind Hjelles oppskrift på hamburgere

 

Kokk og matskribent Øyvind Hjelle og håndballspiller Karoline Dyre Breivang gikk for urfeburger med friterte løkringer, cheddar, tørrsaltet sprøtt bacon, hjemmelaget ketchup, coleslaw med bearnaisesmak.

Ingredienser for 4 posjoner

 

Burger

  • 1 kg grovkvernet Urfe høyrygg .
  • 14 gr salt

Løkringer

  • 1 stk rødløk
  • 2 ss mel
  • 2 ss maizenna
  • 1 ts bakepulver
  • 1 stk eggehvite
  • ½ ts salt
  • 4 ss fløte
  • Farris til det blir en pannekakerørekonsistens.

Ost

  • 100 gr lagret engelsk cheddar.

Grov lyn ketchup

  • 250 gr plommetomater
  • 25 gr tomatpure
  • 1 stk peperoncino chili
  • 1/2 ts ingefær pulver
  • ½ ts malt koriander
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 stk gul løk
  • 50 gr brunt sukker
  • 4 ss rødvinseddik
  • 1 klype malt kanel

Coleslaw

  • ½ stk spisskål
  • 100 gr finsalt
  • ½ stk grovt revet eple
  • 2 ss hakket fersk estragon
  • 1 fedd revet hvitløk vanlig
  • 4 ss majones
  • 2 ss olivenolje god
  • 1 ss rømme vanlig
  • 1 ss sitron gul
  • salt og svart grov pepper

Bacon

  • 1 pakke tørrsaltet bacon

Burgerbrød

  • 1 dl vann
  • 1 dl melk
  • 1/4 pk fersk gjær
  • 320 gr mel
  • 4 gr salt
  • 10 gr sukker
  • 1 stk eggeplomme
  • 50 gr brunet smør
  • 1 sammenpisket egg, flaksalt og sesamfrø til pensling og dryss.

Legg opp slik

  • Burgern legges opp i sin helhet på fjøla først og løftes over på tallerken.
  • Legg to skjeer coleslow på bunnen av brødet
  • Legg på burgern med ost.
  • Legg baconet på osten, ketchupen på baconet og løkringene på toppen.