Halle Bailey om «Den lille havfruen»-reaksjonene: – Et sjokk

GOD KVELD NORGE (TV 2): Sommeren 2019 ble det kjent at Bailey er den nye «Ariel». Det har siden skapt massive reaksjoner, både positive og negative.

AKTUELL: Halle Bailey under Oscarutdelingen i mars. Til sommeren er hun aktuell med sin første filmhovedrolle. Foto: FREDERIC J. BROWN /AFP
AKTUELL: Halle Bailey under Oscarutdelingen i mars. Til sommeren er hun aktuell med sin første filmhovedrolle. Foto: FREDERIC J. BROWN /AFP

Halle Bailey (22) er aktuell i den nye versjonen av Disneys «Den lille havfruen», som har kinopremiere i mai.

Bailey har i flere intervjuet snakket om filmen, som har engasjert i årevis før premieren, særlig da den første traileren ble sluppet i fjor.

Videoer av begeistrede barn som kan se seg selv i karakteren har gått viralt. Men misnøye og hatgrupper med rasistisk innhold har også vært en del av reaksjonene.

Folk stilte blant annet spørsmål til hvorfor Ariel ikke er hvit, slik karakteren var i animasjonsfilmen fra 1989.

– Å se verdens reaksjoner var definitivt et sjokk, sier Bailey i et nytt intervju med Edition.

Hun legger til at reaksjonene til «alle de brune og svarte unge jentene» virkelig berørte hun emosjonelt.

– Det har ærlig talt vært en vanvittig opplevelse og jeg føler meg oppriktig sjokkert, beæret og takknemlig for å være i denne posisjonen. Mange ganger må jeg klype meg selv i armen og si: «er dette det virkelig?»

22-åringen forteller at «Ariel» var hennes favoritt-prinsesse da hun var liten, og har tidligere varslet at 2023-versjonen viser en moderne havfrue som ikke forlater livet i havet bare på grunn av en mann.

– Det handler om henne, hennes mening, frihet og livet hun vil ha, sier skuespiller, og legger til:

– Jeg er glad for at Disney oppdater en del av de temaene.

Til nettstedet Edition beskriver Bailey en krevende innspilling i London, som kunne bestå av dager med opptil 13 timer i vannet.

– Jeg presset meg selv så hardt jeg noensinne har gjort i livet mitt.