«I fyr og flamme»:

Hadde én binders – fikk byttet til seg en bil

En liten binders ble til en bil, da Victor Sotberg og Robin Hofset ble utfordret i «I fyr og flamme».

Det er ikke bare-bare å skaffe seg en bil når man ikke har en eneste krone å benytte seg av. Til tross for dette har Victor Sotberg (31) og Robin Hofset (31) klart det mange ville sett på som umulig: å få en bil ut av en binders.

Når startskuddet går, vandrer Sotberg og Hofset rundt på gaten og spør fremmende om de har noe å bytte mot en binders.

– Vi får først byttet til oss noen kroner og en nøkkelring. Deretter en hudkrem, før vi ender opp med en penn, sier Sotberg til TV 2.

Se når Sotberg og Hofset går gatelangs i jakten på å få byttet bort bindersen i videoen øverst i saken.

HUDKREM: Guttene hadde noen kroner og en nøkkelring som de fikk byttet i en håndkrem. Foto: TV 2
HUDKREM: Guttene hadde noen kroner og en nøkkelring som de fikk byttet i en håndkrem. Foto: TV 2

Desperat

Deretter bruker duoen sosiale medier for å spørre om noen vil hjelpe dem med oppgaven.

– Det var veldig mange som sendte oss melding, men mange av dem var kødd. Det var flere unge som sa rett ut at de kunne bytte mamma sin bil mot den pennen. De var kanskje litt desperat til å møte meg og Hofset, sier 31-åringen.

Etter flere henvendelser fikk de byttet til seg en klokke som de senere fikk byttet inn i en Playstation 4.

– Folk var veldig hjelpsomme. Det var godviljen til folket som gjorde at vi klarte det, forteller Sotberg.

Vrakes

Etter de fikk kapret til seg en Playstation 4, hadde guttene en photoshoot som ble til Instagram-innlegget ovenfor. De håpet at innlegget skulle ende i flere henvendelser.

– Det var en dame som kommenterte innlegget og skrev at de hadde en bil som de ikke brukte. Hun sa at den ikke fungerte så bra, men hvis vi ville ha bilen mot en Playstation kunne vi få den, sier Sotberg.

Guttene sendte melding til damen og sa de gjerne ville ha den. Deretter satte de av gårde mot Halden, før de hadde fått svar.

I Halden møtte de damen, og fikk byttet spillkonsollen mot en Volvo V50. Når TV 2 snakker med Sotberg er det nøyaktig ett år siden de var å hentet bilen.

BILEN: Her drar guttene på sin første kjøretur med bilen etter byttehandelen. Foto: TV 2
BILEN: Her drar guttene på sin første kjøretur med bilen etter byttehandelen. Foto: TV 2

– Bilen var helt kjørbar og vi har brukt den veldig mye. Vi har kjørt til Sverige med den og brukt den masse når vi har spilt inn «Bleep» for TV 2. Så det har blitt firmabilen vår.

Guttene fikk bruk for bilen, men nå skal den snart vrakes. Bilen er ikke lengre EU-godkjent, og guttene synes det ikke er verdt å reparere den.

– Vi hadde egentlig en plan om at vi skulle lage en video hvor vi tar den fra hverandre igjen, og gjør den om til en binders. Da hadde sirkelen blitt komplett, sier Sotberg lattermildt.

«I fyr og flamme» kan du se torsdager på TV 2 Play.