Grohls Zeppelin-drøm i oppfyllelse

Dave Grohl røper historien bak sine tre tatoveringer med Led Zeppelin-motiv, og forteller at hans gamle drøm nå er gått i oppfyllelse – siden han spiller i band med et medlem av legendegruppen.

I supergruppen Them Crooked Vultures er det Led Zeppelins John Paul Jones på bass, Josh Homme på vokal og gitar og altså Grohl på trommer. I et intervju med Rolling Stone snakker den tidligere Nirvana- og Foo Fighters-rockeren ut om heltedyrkelsen som gav utslag på huden.

Den første tatoveringen tok han som 16-åring da han fikk tusjet inn på armen det symbolet som på Led Zeppelins 1971-album, kalt «Led Zeppelin IV», representerte John Bonham: Tre sammenhengende sirkler.

– Idag ser det ut som om noen har stumpet en sigarett i armen på meg, fastslår han til rockebladet.

Den neste ble gjort i en illegal tatoveringssjappe i Amsterdam, og igjen var det de tre sirklene. Tredje – og siste – gang han fikk gjort Bonham-symbolet på huden, betalte han med sin første lønnssjekk fra Nirvana.

– Kurt og jeg bodde sammen i Olympia (i staten Washington). Stedet var deprimerende. Jeg tok de 400 dollarne og kjøpte en Nintendo, en luftpistol og tok denne tatoveringen. En av de beste minnene mine fra tiden i møkkaleiligheten var da vi kjøpte et dusin egg, tok dem til Kurts bakgård og skjøt på blink på eggene. Det var litt av en tid. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2