Småretter i vaffeljernet
Wenche tok imot tips fra seere og viste frem morsomme ideer til mat som kan lages i vaffel- og toastjern.
Det er ikke bare tørre brødskiver og vaffelrøre som kan brukes i toast og vaffeljernet.
Ta en titt på Facebook; God morgen Norge, der har seere lagt inn mange gode tips og forslag.
Takk til dere som har delt oppskrifter med oss!
Enkelt ostesmørbrød:
Smør brødskiver med sennep, tomatsaus, smøreost, skiver av gulost og skiver av skinke, spekepølse eller gravet fisk, paprika, tomat, løk, ananas skiver og/eller avocado mellom skivene og stek i vaffeljern eller toastjern.
Bruk din egen fantasi og lag ditt favoritt smørbrød!
Grov vaffelrøre, basis oppskrift
Dette trenger du:
2 egg
3 ½ dl skummet Kulturmelk
1 dl vann
350 g blanding av fin og grov sammalt hvetemel
1 ts bakepulver
½ ts natron
½ ts salt
125 g smeltet smør eller 1 ¼ dl rapsolje til baking
Ekstra smakstilsetting: revet ost, tacokrydder, urtekrydder eller annet du ønsker
Søte vafler: 1 – 1 ½ dl sukker, 1 ts kardemomme, 1 ts vaniljesukker
Pizzavaffel:
Stek en lys vaffelplate, ta ut og legg på tomatsaus, kjøttfyll, krydder og dryss med revet ost.
Legg tilbake i vaffeljernet og stek til osten er smettet og gyllen.
Løft vaffelen ut med en stekespade.
Du kan også legge fyll og ost mellom to stekte vaffel plater og stek i vaffeljern.
Pølse i vaffel:
Rull en tynn skive brød rundt en pølse og dypp i vaffelrøre før den stekes i vaffeljern.
Ostefylte tortilla:
Smør litt sennep eller smøreost på en tortillalefse.
Dryss med revet hvitost og eventuelt litt urtekrydder.
Legg en tortillalefse over, klem godt sammen og stek i vaffeljern til osten er smeltet og gyllen.
Del i biter og server straks.
Kanelboller eller pizzasnurrer i toastjern
Grunndeig, dette trenger du:
50 g smeltet smør eller 1 dl rapsolje til baking
2 ½ dl fingervarm melk eller vann
1 ½ dl kesam til baking
½ pk gjær
1/ 2 ts salt
Til kanelboler: sukker og kanel
Til pizzaboller: urtekrydder, tomatsaus, revet ost og eventuelt strimlet kokt skinke eller kalkun.
Slik gjør du:
Lag grunndeig og arbeid sammen til en glatt deig.
Dekk til og sett til heving i ca 30 min.
Kjevle ut deigen og dryss med ønsket fyll.
Rull sammen og del opp i tynne skiver sett til etterheving i ca 30 min.
Stek i toastjern.