GULROT OG LINSESUPPE: Gir varme i vinterkulden.  Foto: TV 2
GULROT OG LINSESUPPE: Gir varme i vinterkulden.  Foto: TV 2

Nydelig gulrot- og linsesuppe

En fyrrig variant med frisk ingefær, chili og koriander, som gir varme i vinterkulden.

Kan servers som en vegetarrett eller med kjøtt fra kylling, storfe eller svin.

Dette trenger du:

250 g røde linser
2 løk
3 fedd hvitløk
2-3 ss olje
5-6 gulrøtter
1 – 3 ss finrevet/finhakket frisk ingefær ( 3 ss gjør den sterk!)
1 ss spisskummen, malt
Evt. litt kajennepepper
Salt, pepper
Saft av lime
Ca. 1 ½ liter kyllingkraft, grønnsakkraft eller vann tilsatt buljong
Strimlet, stekt kylling eller kokt kjøtt fra svin eller storfe
Frisk koriander
Evt. crème fraiche eller kokosmelk for melkefritt.

Slik gjør du:

Skyll linsene under rennende kaldt vann og la ligge i vann i 5-10 min, før de får renne godt av seg.

Finhakk løk og hvitløk.

Rens og del gulrøtter i biter og skrell og finhakk frisk ingefær. 

Varm opp olje i en kasserolle, surr løk og hvitløk til løken er blank. Tilsett spisskum, ingefær og gulrøtter og vend sammen. Tilsett kraft og la småkoke til gulrøttene er møre, i ca. 10-15 min.

Kjør suppen glatt med en stavmikser og smak til med lime, salt, pepper, evt. mer kajennepepper eller chillipulver og spisskummen.

Ønsker du er mer mettende rett, tilsett strimler av brunet kyllingfilet eller små terninger av kokt storfe eller svinekjøtt.

Mer innhold fra TV 2