Wenches grillede kyllingspyd med deilig tilbehør
Grillede kyllingspyd med rødløk og mynte, gresk salat og tzatsiki.
Grillede kyllingspyd med rødløk og mynte
Dette trenger du:
- 3-4 kyllingfileter, 700-800 g
Marinade:
- 3 ss ekstra virgin olivenolje
- 3-4 fedd hvitløk, finhakket
- grovmalt pepper
- 2 ts tørket oregano eller annet urtekrydder
- 1 ss friskpresset sitronsaft
- 1-2 paprika
- 1 rødløk
- Frisk mynte (n kan sløyfes)
Til pensling:
- 2-3 ss olivenolje, 1 ts salt, 2 ss sitronsaft
Slik gjør du:
Del kylling filet i jevnstore terninger, 3-4 cm.
Bland sammen ingrediensene til marinaden.
Legg kyllingbitene i marinaden i ca. 30 min.
Mens kyllingen marineres lag tzatsiki og gresk salat, se egen oppskrift.
Tre marinert kylling, friske store mynteblad, rødløk i båter og paprika i biter vekselvis på spiddene.
Visp sammen olje, salt og sitronsaft, og pensle kylling og grønnsaker.
Grill i grillpanne/stekeovn (175 grader) eller utegrill i 10-15 min.
Vend på spiddene og pensle med sitronolje under grillingen.
Gresk salat
Dette trenger du:
- 4 mellomstore klasetomater
- 1 slangeagurk
- 1 rødløk
- 1 grønn paprika
- 10 svarte oliven
- 150 g fetaost
- 1 ss tørket oregano
Dressing:
- 1 ½ dl kaldpresset olivenolje
- ½ dl vineddik

Slik gjør du:
Del grønnsakene i biter og hell over dressing.
Tzatsiki
Dette trenger du:
- 5 dl gresk yoghurt, evt. like deler mager Kesam og gresk yoghurt
- ¾ - 1 slangeagurk
- 2-3 fedd hvitløk
- ½ ts salt
- 1 ss ekstra virgin olivenolje
- 1-2 ts hvitvinseddik
- ½ ts sukker eller honning
- 2 ss finhakket frisk mynte
Slik gjør du:
La yoghurten renne godt av seg i et kaffefilter i 1-2 timer. (Væsken kan brukes i brøddeig). Kesam trenger ikke renne av seg.
Om ønskelig, skrell agurken, riv den grovt, dryss på litt salt og la den ligge og renne av seg i et dørslag i 20-30 min.
Klem/press væsken ut av agurken.
Vend agurk i yoghurten.
Smak til med finhakket hvitløk, evt. litt mer salt, olivenolje, sukker eller honning og mynte.
TIPS:
Lag gjerne tzatsiki 2-3 timer før servering.
Rester av tzatsiki oppbevares i kjøleskap, 2-3 dager.
Grillpinner av tre bør ligge et par timer i bløt før de legges på grillen. Dette for å unngå at de begynner å brenne.

Norges grillmester Unions – BBQ

Stekt fisk på primus dandert med smørdampete vårvekster fra skogen
