Slik steker du den perfekte biffen

Manager for kokkelandslaget, Jostein Medhus, viser deg hvordan man steker den perfekte biffen, i tillegg til en deilig biffsalat!

Biffsalat med chili og soya dressing

4 personer

Oppskrift av Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi og manager for det norske kokkelandslaget.

 

 

Dette trenger du:

Biff

  • 400 gram entrecote av okse
  • 1 ss solsikke eller raps olje
  • Salt og nykvernet sort pepper
  • 1 ss usaltet smør

Salat

  • 1 liten knoll fersk ingefær, skrelt og kuttet i tynne strimler.
  • ½ hode isbergsalat, skylles og snittes
  • 2 stk avokado, kuttet i biter
  • 1 stk agurk, kuttet i biter
  • 2 stk vårløk, finkuttet
  • 1 stk eple, kuttet i strimler

Chili og soya dressing

  • 1 ss honning
  • 1 ss chilisaus
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss oliven olje
  • 1 ss lime saft

Slik gjør du:

Kjøttet romtempereres før steking.
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Varm en stekepanne godt opp (ca. 2/3 av maks styrke)
Tilsett oljen å la denne bli varm, brun av kjøttet godt på begge sider.
Det må få en jevn og god bruning.
Etter ca. 2-3 minutter er kjøttet ferdig.
Hviles i noen minutter før det kuttes i skiver og serveres.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

Kutt opp alle grønnsakene til salaten og bland sammen.
Salaten toppes gjerne med sesamfrø og ristede peanøtter.