Slik steker du den perfekte biffen
Manager for kokkelandslaget, Jostein Medhus, viser deg hvordan man steker den perfekte biffen, i tillegg til en deilig biffsalat!
Biffsalat med chili og soya dressing
4 personer
Oppskrift av Jostein Medhus, Kulinarisk Akademi og manager for det norske kokkelandslaget.
Dette trenger du:
Biff
- 400 gram entrecote av okse
- 1 ss solsikke eller raps olje
- Salt og nykvernet sort pepper
- 1 ss usaltet smør
Salat
- 1 liten knoll fersk ingefær, skrelt og kuttet i tynne strimler.
- ½ hode isbergsalat, skylles og snittes
- 2 stk avokado, kuttet i biter
- 1 stk agurk, kuttet i biter
- 2 stk vårløk, finkuttet
- 1 stk eple, kuttet i strimler
Chili og soya dressing
- 1 ss honning
- 1 ss chilisaus
- 2 ss soyasaus
- 1 ss oliven olje
- 1 ss lime saft
Slik gjør du:
Kjøttet romtempereres før steking.
Krydre kjøttet med salt og pepper.
Varm en stekepanne godt opp (ca. 2/3 av maks styrke)
Tilsett oljen å la denne bli varm, brun av kjøttet godt på begge sider.
Det må få en jevn og god bruning.
Etter ca. 2-3 minutter er kjøttet ferdig.
Hviles i noen minutter før det kuttes i skiver og serveres.
Bland sammen alle ingrediensene til dressingen.

Kutt opp alle grønnsakene til salaten og bland sammen.
Salaten toppes gjerne med sesamfrø og ristede peanøtter.

Biff Pebre

En saftig start på helgen
