Oppskrift: Wok

Wok med spisskål og nudler

Wenche er i det asiatiske hjørnet i dag. Bruk en høy stekepanne og wok strimlede grønnsaker med gode smaker - server med nudler.

WOK: Wenche Andersen serverer strimlede grønnsaker med nudler. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
WOK: Wenche Andersen serverer strimlede grønnsaker med nudler. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette er en grønn rett, men du må gjerne tilsette stekt strimlet kjøtt eller kylling før servering eller som tilbehør.

– Bruk gjerne en ostehøvel når du for eksempel skal skjære gulrøtter, da får du fine lange strimler, sier Wenche.

Dette trenger du:

  • Risnudler
  • 1-2 spisskål, rød eller grønn eller en blanding (mengde avhengig av størrelse)
  • 1-2 gulrøtter i tynne strimler
  • 1 rødløk
  • 1-2 fedd hvitløk
  • 1 strimlet paprika
  • Olje til steking
  • Evt litt (1-2 ts) finhakket rød chili
  • 1/4-1/2 ts finrevet frisk ingefær (sterk smak)
  • 2 ts soyasaus
  • 2–3 ss sweet chilisaus
  • Evt 1/4 ts sesamolje (konsentrert smak)

Tips: Smaktilsetning kan også være mangochutney eller andre smaker du liker, og frisk korander eller andre urter du har tilgjengelig.

Slik lager du wok med spisskål:

  1. Finsnitt spisskål, rens og del gulrøtter i strimler, løk i tynne båter, finhakk hvitløk, strimle paprika og finn fram/mål opp resten av råvarene.
  2. Bruk en wok eller vid panne med høye kanter. Ha i olje. Fres strimlet gulrot, løk, chili, hvitløk, løk og paprika i 4-5 minutter under omrøring, til gulrot strimlene er knapt møre.
  3. Tilsett finsnittet kål, rørestek i 3-4 minutter.
  4. Smak til med finrevet ingefær, soyasaus, sweet chilisaus og eventuelt litt sesamolje, saft fra lime, salt og pepper.
  5. Trekk panne vekk fra platen.
  6. Kok nudler etter anvisning på pakken.
  7. Vend inn de kokte nudlene rett før servering. Server med et dryss frisk koriander.

*I samarbeid med Gartner