Wenches seiburger med coleslaw
Hjemmelagde seiburgere er enkelt å lage og serveres her med en smakfull eplecoleslaw.
Dette trenger du:
- 4-6 seiburgere avhengig av størrelse
- Ca. 600 g seifilet, eller annen fisk (kjøleskapskald)
- 1 ½ ts salt
- 1 ss potetmel
- 1 ½ dl kald melk
- 1 -2 sjalottløk
- Eventuelt 1 fedd hvitløk
- Grovmalt pepper
- Flytende Melange til steking*
Slik gjør du:
Del kald benfri fisk i biter, legg over i en foodprocesssor (med kniv). Tilsett salt og kjør sammen til en grov masse. Tilsett potetmel, grovhakket løk og pepper. Kjør sammen på middels hastighet mens du sper med kald melk til en halvgrov farse.
Tips: Har du ikke foodprocessor kan fisken males på kvern eller du kan hakke den fint opp med en kniv. Ha fisken over i en arbeidsbolle, tilsett salt og bruk hendene og kna sammen til en halvgrov masse, før du tilsetter resten av ingrediensene.
Form farsen til burgere og stek dem lys brune i middels varm panne.
Colslaw
- ¼-½ strimlet nykål (ca. 4-5 dl)
- 1 ts salt
- 2-3 gulrøtter, grovt revet
- 1-2 epler grovt revet/finstrimlet
- ½ finhakket salatlø, eventuelt 1-2 stk vårløk
- Ca. 1 ½ dl matyoghurt/yoghurt som tåles, lettrømme, eventuelt 1-2 ss majones
- 2-3 ss grov sennep eller ravigottesaus
- Eventuelt noen dråper sitron
- Salt og pepper
Slik gjør du:
Strimle kålen, riv gulrot på et råkostjern, finsnitt eple og finhakk løk. Bland sammen majones og matyoghurt i en bolle. Smak til med sennep/ravigottesaus, eventuelt tabasco og vend inn i grønnsakene.
Server seiburgerene i halvgrove hamburgerbrød med coleslaw eller server seiburgerene med stekt eller kokte poteter og coleslaw.
*I samarbeid med produktplassering