VM boller
Med havremel, gulrot, epler og rosiner
- Ca 50 boller, oppskriften kan halveres.
- Om ønskelig kan 2 dl hakkede valnøtter tilsettes i deigen.
- Bollene egner seg godt til frysing.
Smelt smøret og hell i en bakebolle.
Rør ut gjæren i litt av det ”fingervarme” vannet og hell i bakebollen sammen
med resten av vannet.
Tilsett resten av ingrediensene (hold igjen litt av hvetemelet), arbeid
sammen og tilsett ev litt mer mel slik at du får en glatt smidig deig.
Dekk bakebollen med plast og sett til heving i 30 – 40 min.
Ta deigen ut på et melet bakebord, elt sammen og del opp i ca 50 emner og
trill til boller.
Sett bollene på bakepapirkledt stekebrett.
Dekk til og la etterheve i ca 45 min.
Pensle ev med egg før steking og stek ett og ett brett i varm stekeovn på
midterste rille ved 225 oC i 12-15 min.
Avkjøl på rist.
Se videre: