Varm norsk kongekrabbe med vårløk, soya og hvitløk og ovnsbakt kveite med sherry og grønnsaker

Komgekrabbe:

Stek kongekrabbe raskt i panne i nøytral olje, krabben skal være litt rå i midten.

Rens og stek vårløk i olje.

Skjær krabbekjøttet i tynne båter/ strimler.

Fordel vårløk på 4 tallerkener ( legg etter hverandre) og legg krabbekjøtt mellom hver vårløk. Dryss over revet hvitløk, ingefær og reddik.

Bland sammen limejuice, soyasaus og hell over vårløk og krabbekjøtt og mariner i 15-20 min. Varm opp oljene til det begynner å ryke og fordel over vårløk og krabbe rett før servering.

Pynt med små terninger av slangeagurk og blader av frisk koriander. Server straks.

Kveite:

Del tomatene i to, legg i et fat , dryss på litt salt, litt sukker og pepper og ”tørk” i stekeovn ved 100 oC i ca 30 min.

Skrubb potetene godt , kok med skallet på i lettsaltet vann, til de er nesten gjennomkokt.Hell av kokevannet og damp godt.

Stek bacon i olje i stekepanne, ta opp baconet og la det renne godt av seg på kjøkkenpapir.

Dryss salt og pepper på kveita og stek den i oljen i stekepannen, stek på begge sider til den blir gyllen.

Legg over i et ildfast fat ( eller bruk stekepannen) Rens og del grønnsakene i litt mindre biter ( hvitløkfedd skal ikke deles) og legg i pannen/formen sammen med kveita, tilsett de kokte potetene, timian og smør. Bak/ stek i stekeovn ved 150 oC o i 10 min. Tilsett vin, tørkede tomater, sherrryeddik og kraft. Bak/stek videre i 8-10 min ( kveita skal ha en kjernetemperatur på 45 oC når den er ferdig). La kveita hvile i ca 5 min. Smak til med salt og pepper.

Legg sprøstekt bacon over ved servering.