Vårens beste bløtkake
Sukkerbrød med og uten gluten
Glutenfritt sukkerbrød:
Egg og sukker piskes meget stivt.
Ha i mel og bakepulver.
Hell røren i en smurt form, 18 cm , bunnen på formen dekket med bakepapir.
Stekes ved 175 grader i ca 30 min.
Du kan bytte ut Sempermelet med potetmel, eller bruke 1 dl potetmel og 1 dl maisenna i blandingen.
Sukkerbrød med hvetemel:
Varm stekeovnen til 175 oC.
Pisk egg og sukker til stiv eggedosis.
Sikt sammen mel og bakepulver og vend lett inn i eggedosisen.
Stek i smurt form 22 cm, i forvarmet stekeovn, ca 30 min midt i stekeovnen.
Avkjøl på rist.
Vaniljekrem:
(Du kan også bruke ferdigkjøpt vaniljekrem) .
Kok opp melk og splittet vaniljestang.
Visp sammen eggeplommer, sukker og maisennamel.
Hell melken over eggeplommene, visp hele tiden.
Sil blandingen tilbake i kasserollen, varm opp under omrøring til en fyldig
krem.
Avkjøl.
Fyll:
Visp kremen til fyllet og vend 1-2 dl av kremen inn i den avkjølte vaniljekremen.
Del jordbær til fyll i terninger og vend inn sukker. La bærene stå og safte seg.
Se mer:
Montering:
Del sukkerbrødet i 3 lag.
Dynk kakebunnene med melk eller juice.
Fordel vaniljekremen og bær på 2 av de 3 bunnene.
Legg bunnene oppå hverandre etter hvert som de fylles, trykk lett sammen.
Stryk kremen oppå og på siden av kaken.
Ha resten av kremen i en sprøytepose med tut og ”sprøyt” krem opp langs siden
på kaken og rundt kaken.
Kaken blir saftig og god om den får stå kaldt og ”sette” seg 3-4 timer før servering.
Jordbær legges på toppen av kaken rett før servering.
Se videre: