Vaffel og smørgrøt
Dette er skikkelig tradisjonsmat fra Nordmøre - også kalt bakels med graut.

God morgen Norge
Dette trenger du:
Smørgrøt:
- 1 liter helmelk
- 1,5 dl kremfløte
- 125 g meierismør
- 1,75 dl hvetemel
- 1,5 dl sukker
- 1 ts salt (til smak)
- Kanel til å drysse over
- 1 ss smeltet smør
Vaffelrøre:
- 4 egg
- 150 g sukker
- 5 dl melk
- 300 g hvetemel
- 1 ts knuste kardemommekjerner
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- 125 g smeltet smør
Slik gjør du:
Varm opp melken. Kok smør og fløte til det tykner lett før du har i melet. Spe så i melken litt etter litt mens du rører konstant. Det skal kokes godt mellom hver gang du tilsetter melk.
Når all melken er i og du har fått kokt ut melsmaken har du i sukkeret og smaker til med salt. Den skal være nokså søt, men salt trengs for å balansere grøten.
Ha over litt smeltet smør og legg kanel over som et gittermønster. Avkjøl grøten over natten, eller til den er kald.
For å lage vaffelrøren pisker du sammen egg og
sukker, har i melk før du tilsetter det tørre. Avslutt ved å ha i smør. Røren
kan gjerne lages dagen før sammen med grøten.
Artikkelen er oppdatert