Oppskrift: Seibiff

Tradisjonsretten seibiff

Her serveres den klassiske seibiffen med stekt eple, løkkompott og rotmospuré.

SEIBIFF: Tradisjonsretten som aldri går av moten. Serveres med stekt eple, løk og en rotmospuré. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge
SEIBIFF: Tradisjonsretten som aldri går av moten. Serveres med stekt eple, løk og en rotmospuré. Foto: Knut Erik Skistad / God morgen Norge

Dette er Wenche Andersens tradisjonsrett med en liten vri. Seibiff serveres på en seng av potet- og rotmospuré, stekt løk- og epleblanding og rømmesaus.

– Mange tenker at sei kan være litt kjedelig, men det er den ikke. Det er er rimelig og god fisk, sier Wenche.

Dette trenger du:

  • 700-800 g seifilet uten skinn og bein
  • Salt, pepper
  • Nøytral olje og evt litt smør til steking

Potet og rotmospuré:

  • 6-8 mandelpoteter
  • 1-2 gulrøtter
  • 2-3 skiver sellerirot
  • 3-4 ss smør
  • Ca. 1 dl melk (til passe konsistens)
  • Salt, pepper

Stekt løk og epler (epler kan sløyfes):

  • 2-3 løk
  • 3 ss smør
  • 1 ts sukker
  • Evt 1-2 faste epler
  • Salt, pepper

Slik gjør du:

Potet- og rotmospuré:

  1. Skrell og del poteter og rotgrønnsaker i terninger og kok møre i usaltet vann.
  2. Hell av kokevannet, tilsett smør og mos til en grov mos.
  3. Tilsett melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.

Stekt løk og epler:

  1. Rens og skjær løk i skiver/tynne båter og stek i middels varm stekepanne med litt smør. Dryss eventuelt med litt sukker (¼ ts).
  2. Stek løken under omrøring til løken er gyllen og myk.
  3. Tilsett eventuelt epler i båter og smak til med salt og pepper.

Seibiff:

  1. Salt fisken lett på hver side og la ligge med saltet 4-6 minutter før saltet tørkes av med litt kjøkkenpapir. Noen velger å vende fisken i hvetemel før steking. Jeg steker uten hvetemel.
  2. Smelt smør i en stekepanne, la det bruse lett før fiskestykkene legges i pannen. Stek 3-4 minutter på hver side (steketid avhengig av tykkelse på fiskestykkene). Øs eventuelt med litt smør over fisken mens den stekes. Ta opp den stekte fisken.
  3. Tilsett rømme i stekepannen og kok opp (valgfritt). Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne finhakket gressløk eller vårløk.