Tradisjonsretten seibiff
Her serveres den klassiske seibiffen med stekt eple, løkkompott og rotmospuré.

God morgen Norge
Dette er Wenche Andersens tradisjonsrett med en liten vri. Seibiff serveres på en seng av potet- og rotmospuré, stekt løk- og epleblanding og rømmesaus.
– Mange tenker at sei kan være litt kjedelig, men det er den ikke. Det er er rimelig og god fisk, sier Wenche.
Dette trenger du:
- 700-800 g seifilet uten skinn og bein
- Salt, pepper
- Nøytral olje og evt litt smør til steking
Potet og rotmospuré:
- 6-8 mandelpoteter
- 1-2 gulrøtter
- 2-3 skiver sellerirot
- 3-4 ss smør
- Ca. 1 dl melk (til passe konsistens)
- Salt, pepper
Stekt løk og epler (epler kan sløyfes):
- 2-3 løk
- 3 ss smør
- 1 ts sukker
- Evt 1-2 faste epler
- Salt, pepper
Slik gjør du:
Potet- og rotmospuré:
- Skrell og del poteter og rotgrønnsaker i terninger og kok møre i usaltet vann.
- Hell av kokevannet, tilsett smør og mos til en grov mos.
- Tilsett melk til passe konsistens. Smak til med salt og pepper.
Stekt løk og epler:
- Rens og skjær løk i skiver/tynne båter og stek i middels varm stekepanne med litt smør. Dryss eventuelt med litt sukker (¼ ts).
- Stek løken under omrøring til løken er gyllen og myk.
- Tilsett eventuelt epler i båter og smak til med salt og pepper.
Seibiff:
- Salt fisken lett på hver side og la ligge med saltet 4-6 minutter før saltet tørkes av med litt kjøkkenpapir. Noen velger å vende fisken i hvetemel før steking. Jeg steker uten hvetemel.
- Smelt smør i en stekepanne, la det bruse lett før fiskestykkene legges i pannen. Stek 3-4 minutter på hver side (steketid avhengig av tykkelse på fiskestykkene). Øs eventuelt med litt smør over fisken mens den stekes. Ta opp den stekte fisken.
- Tilsett rømme i stekepannen og kok opp (valgfritt). Smak til med salt og pepper. Tilsett gjerne finhakket gressløk eller vårløk.
Artikkelen er oppdatert