Tosca muffins

Muffins med bønner

Oppskrift av Anne Spurkland fra boken ”Frie kaker”, Spartacus forlag

Hvis du skal koke kikerter selv og har glemt å legge dem i vann natten over, gjør du slik :
Kok 100 g kikerter i vann tilsatt ½ ts natron.
På denne måten blir ertene møre på mindre enn 1 time, uten bløtlegging.
Skyll de koke kikertene i kaldt vann og la renne godt av seg.

Hermetiske kikerter må også skylles godt i vann og la dem renne godt av seg før bruk.

Varm stekeovnen til 180 oC.
Vei opp alle ingrediensene og kjør i en hurtigmikser til du får en jevn røre, omtrent som tykk vaffelrøre.
Fordele deigen i store muffinsformer, ca ¾ opp i formen.
Stek ved 180 oC i 25 min.

Mens kakene stekes , hakk skåldede mandler og tilsett i en kasserolle sammen med resten av ingrediensene.
Kok opp og la koke i 3-4 min til blandingen blir litt gylden.
Fordel blandingen på de varme muffinsene og stek kakene videre i 10 min.

Muffins med bær:

Lag muffinsrøre som beskrevet over.
Fyll i muffinsformer på et muffinsbrett , dryss over friske eller frosne bær, strø litt sukker på toppen og stek ved 180 oC i 25 min.

Muffins kan fryses.

Se mer:

551683

Mer innhold fra TV 2