Torsk med chorizohakk à la Klaus Sonstad
I dag fikk Wenche besøk av ernæringsfysiolog Berit Nordstrand og programleder Klaus Sonstad – han er usikker på om god mat kan være sunt.
Torskefilet med grønn ertepure og chorizohakk
Oppskrift Berit Nordstrand og Klaus Sonstad.
Torsk:
- 600-800 g torskefilet med skinn uten bein
- 2-3 mandelpoteter per person
Ertepuré:
- 400 g frosne grønne erter
- 1 ss smør
- havsalt og pepper etter smak
Chorizohakk:
- 50-100 g chorizo (spansk spekepølse, helst rå)
- 30 g soltørket tomat
- 2ss smør+ 2 ss rapsolje til steking
- 1-2 ss naturlig fermentert soyasaus evt tamari (Helios)
Begynn med tilbehøret.
Kok mandelpoteter. Hell av kokevannet og damp etter koking.
Hakk chorizo og soltørket tomat. Surr i pannen i smør/olje på middels varme til chorizopølsebitene er litt sprø. Hold varmt.
Gi de frosne ertene et oppkok i lettsaltet vann. La ertene koke et par minutter. Slå av kokevannet. Kjør ertene til pure med en stavmikser. Tilsett 1 ss smør og smak til med havsalt og frisk kvernet sort pepper
Del torskefileten i serveringsstykker. Ha litt smør/olje i en varm stekepanne. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned i stekepannen. Stek på skinnsiden i ca. 5 minutter over middels høy varme. Når skinnet er sprøtt og gyllent snur du fisken og steker et par minutter på den andre siden. Torsken er klar i det øyeblikket den flaker seg ved et lett trykk.
Server fisken på en seng av ertepure med chorizohakk over og kokte mandelpoteter på siden.
